április 04, 2010

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!


Kívánok minden kedves olvasómnak 
Kellemes Húsvéti Ünnepeket, 
a lányoknak sok locsolót,
a fiúknak meg sok piros tojást!

Az idei húsvéti kalácsomhoz a jól bevált acma receptjét használtam, megdupláztam hozzá a cukor mennyiségét, és vaníliával meg  kardamommal fűszereztem. Nagyon elégedett voltam vele, bár annyira vágytam már egy kalácsra, hogy akármilyen is lett volna, nekem akkor is ízlett volna.

Még több kalácsrecept:

7 megjegyzés:

Jucy írta...

Kellemes húsvétot!

Névtelen írta...

Vááááááááu! Ilyen gyönyörű kalácsot még életemben nem láttam. Tátva maradt a szám. Mivel kented le hogy ilyen fényes lett?
Mindenesetre GRATULÁLOK!!!
Egy olvasód
További kellemes feltámadás-ünnepet!

Unknown írta...

Semmi extra, csak tojássárgája és egy kevés tej keveréke ;o)

Névtelen írta...

Maci!

Segíts lszi! Párom szülinapi bulija lesz vasárnap, csupacsoki tortát szeretnék neki, tetején málnás vagy meggyes zselés réteg lesz. (még nem döntöttem el melyik, ilyesmit ettünk egyszer cukiban, nagyon finom volt)
Sötét piskótát és sötét csokis krémet szeretnék, de azért nem azt a belgacsokit, ami szinte fekete, a gyerekeknek nem jönne be.

Krém rect szeretnék kérni. Illetve az oldaladon lévő tortakrémek között van ilyesmi? Pl. a dobosod krémje? HA esetleg a krém megállna annyira, hogy a torta tetején peremet készítenék belőle a nyomócsővel, az nem lenne rossz. De ha kicsit lágyabb, akkor majd a tortaforma lesz a perem, azon belül szilárdítom meg a zselét.
Szerinted?

Köszi a segítséget!

Üdv,
NYesti

Unknown írta...

Szia Nyesti!
A dobos krémje szerintem jó lehet ahhoz amit leírtál, de a csokis-diós nosztalgiatortáé is szinte ugyanaz, csak egy kicsit lett átvariálva, mindkettöt bátran ajánlom! Ha ezekböl nyomsz peremet, az 1-2 óra hütés után tuti megdermed annyira, hogy minden további nélkül megtöltheted a zselével. Mellesleg mindkét krém nagyon finom!

Névtelen írta...

Köszi, már olvasom is a nosztalgiáét is, hálás köszönet a gyors segítségért!!!

Szép hétvégét!
Nyesti

(majd beszámolok!)

gitta írta...

Szia Maci!
Nagyon örülök, hogy újra aktív vagy :o)))
Ha már így szóbajött, jelezném, hogy hála Neked, vagy másfél éve szinte folyamatosan van nálunk itthon acma, megunhatatlan :o)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails