- 40 deka liszt
- 8 deka olvasztott vaj
- 2 deka friss élesztő (én 1 csomag szárított élesztőt használtam)
- 125-150 g langyos tej
- 8 deka cukor
- 1/4 teáskanál só
- 1 tojás
A töltelékhez:
- 20 deka fnomra darált mogyoró
- 6,5 deka cukor
- 1 alma lereszelve
- 1 tojás
- 10 deka ricotta (én ehelyett mascarponét vettem)
- 6 kanál baracklekvár (szirup hiányában)
- a kenéshez 1 felvert tojás
A tészta hozzávalóit a vaj kivételével egy keverőtálba teszem, és a kézi mixerrel összedolgozom. Mikor már összeállt a tészta, hozzáöntöm adagonként az olvasztott vajat, és szép simára dagasztom. Letakarva egy óráig kelni hagyom.
Ha megkelt a tészta, 3 részre osztom és hosszú, kb. 10x35 cm-es csíkokká nyújtom. A töltelék hozzávalóit összekeverem -az originál recept szerint a lekvár kivételével, mert az a töltelék alá kerül- és a tésztára kenem. A csíkokat feltekerem, összefonom és egy sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába fektetem. További fél óráig kelni hagyom, lekenem a felvert tojással és 200°C fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöttem hőlégkeverés nélkül.
Ha megkelt a tészta, 3 részre osztom és hosszú, kb. 10x35 cm-es csíkokká nyújtom. A töltelék hozzávalóit összekeverem -az originál recept szerint a lekvár kivételével, mert az a töltelék alá kerül- és a tésztára kenem. A csíkokat feltekerem, összefonom és egy sütőpapírral kibélelt kerek tortaformába fektetem. További fél óráig kelni hagyom, lekenem a felvert tojással és 200°C fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöttem hőlégkeverés nélkül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése