augusztus 31, 2008

Ricottás pancake



  • 25 deka ricotta
  • 2 ek. cukor
  • 2 tk. vaníliakovonat
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 jó csipet só
  • 4 nagy tojás szétválasztva
  • 150 ml tej
  • 15 deka liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • a sütéshez vaj
A tojások fehérjét kemény habbá verem. A sárgákat simára keverem a ricottával, sóval, cukorral, vaníliával, citromhéjjal és a tejjel. Elvegyítem benne a sütőporos lisztet, majd amikor már teljesen csomómentes, óvatosan beleforgatom a tojáshabot. Egy teflont megforrósítok és kevéske vajat olvasztok meg benne. 1-1 kanál tésztát teszek a serpenyőbe, kicsit ellapítom, és világosra sütöm az egyik olalát. Amikor a nyers tésztán felül apró buborékok láthatóak, átfordítom a duci palacsintákat és a másik oldalukat is megsütöm. (amíg az összes elkészül, a sütőben tartom melegen a többit) Az egész megy vajazás nélkül is, persze csak teflonban. Ha vaj nélkül sül a pancake, akkor egyenletes zsemleszínű lesz a felülete, vajjal viszont egy picit "pirultabb" aromát kap, én így jobban szeretem.


9 megjegyzés:

Névtelen írta...

:))) Palacsintának hívják. Esetleg amerikai palacsintának. sztaki.szotar.hu

Unknown írta...

Óh, hálás köszönet a linkkel alátámasztott hasznos információért! ;o)

Névtelen írta...

(A palacsinta az egy dolog,a pancake meg egy màsik.....szerintem.....mert,ha èn palacsintàt tennèk egy amerikai elè reggelire,de azt mondanàm neki pancake,akkor az a minimàlis kulinàris kultùràval rendelkezo is furàn nèzne ràm.)Ez tùròs pedig àllati guszta.....ja olvaslak àm èn,csak nem kommentelek....ès a zebratortàdèrt hatalmas bòkokat kaptam.Koszi:Zsu

Névtelen írta...

Hi,

This is Alisha from wowzio.com . Great to see the wowzio widgets on your blog. However, noticed that you have removed the link to "grab this widget" and "by wowzio" from the bottom of the widget. Wanted to point out the following text from our faq page http://www.wowzio.com/docs/faq
# Are Wowzio's widgets free?
- Yes, they are completely free for personal use by bloggers. We do require that you keep the 'Grab this Widget' and the 'by Wowzio' attribution links, found at the bottom of the widget.

If you have concerns or suggestions in this matter, would love to hear them. And even in general, we would love to get your feedback about the wowzio widgets.

thanks,
-Alisha.
Email: alisha.wright1@gmail.com

Unknown írta...

És ezt a palacsintát csupaszon eszitek?

Unknown írta...

Van, hogy juharsziruppal, vagy cukorrépasziruppal, krémsajttal, vaníliás túrókrémmel, gyümölcsjoghurttal, mézzel, fügével, eperrel, nutellával, olvasztott csokival, gyümölcsöntettel, áfonyával, szederrel, málnával, lekvárral, tejszínhabbal, karamellszósszal, és így tovább, és így tovább.

Söt van olyan is, hogy csak így magában, csupaszon.

Névtelen írta...

Ez volt most a reggeli, finom! Sajnos, csak fél adag készült, a maradék ricottát akartam elsütni. Duplán sajnos, hogy egy ideje nem kapok juharszirupot, így "csak" csokiöntettel ettük.

Köszi, Maci!

magniv írta...

Szia Maci!
Pankeket mar en is evek ota csinalom.Teflon palacsinta sutoben szoktam csinalni, egyszerre 2-ben leiras helyett itt lathatod:
http://xfree.hu/kep_show.tvn?SID=669f9de5107dd52bf4e9dd13f730a497669f9de5107dd52bf4e9dd13f730a497&kid=101417&aid=44091
Az en kepeim nem olyan szinvonalasak, de azt tudom, hogy etvagygerjesztoek :))
Nekem joghurtos receptem van, de ezt a ricottasat is ki fogom probalni.
Minden elismeresem!

Névtelen írta...

fél éve már, hogy szinte csak ezért vásárolok rikottát... köszi, a gyerekek nevében is!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails