november 18, 2008

Fügés krémes tortácska

Adva volt egy adag omlós tésztám, amiből az eredeti tervek szerint tarte tatin készült volna, ha nem vált volna péppé az alma karamellizálás közben, és hogy ne vesszen kárba ez a tészta, valamit improvizálni kellett belőle. Bárcsak ilyen jól végződne minden kudarcom!

A tésztához:
  • 15 deka finomliszt
  • 9 deka vaj
  • 2 ek.cukor
  • 2-3 ek. jeges víz
A töltelékhez:
  • 20 deka krémsajt (Philadelphia)
  • 5 deka durvára darabolt dió
  • 6-8 szem datolya kimagozva és nagyon apróra vagdalva
  • 3 ek. zsályaméz (Krk-ről hoztam még a nyáron)
  • 1 tojássárgája
  • 8 szem füge
  • 1 gránátalma
A hűtőből kivett tésztát 2 réteg fólia között 2-3 mm vastagra nyújtom és kibélelek vele 8 mini tortácska formát. A krém hozzávalóit összekeverem és elosztom a tésztán. A fügéket 8 cikkre vágom, de nem vágom át teljesen az aljukig, így nem esnek szét a cikkek. Óvatosan szétnyitom és ráültetem a fügét a krém tetejére és 170°C fokos sütőben kb. 12 perc alatt készre sütöm. A gránátalma magokat a langyosra hűlt sütemény közepére halmozom. 8 mini tortácska lesz ebből az adagból.


4 megjegyzés:

Sheila G. írta...

hol lehet fügét kapniiii..??
most? hetek óta nyomozom, de sehol sincs, és már ma tél volt..:((

Unknown írta...

Sajnálom, de konkrét tippet nem tudok adni. Fiygeld azöldségesek kínálatát.

SZINTIA írta...

Nagyon jól néz ki!:P

Unknown írta...

Köszi Manna :o)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails