május 10, 2007

Kakaós csiga

Gyerekkorom kedvenc reggelije a kakaótól csöpögő friss csiga. A külsejét csak azért ettem meg, mert már előre örültem, hogy utána a közepét kapom jutalomul, és azért az utolsó falatért bizony megérte átrágni magam! Évekig nem untam rá, akár minden reggel bementem érte a boltba suli előtt. Manapság egyre ritkábban lehet hasonló minőségűt találni.

A modern kakaóscsigák kocsikerék méretűek, szárazak, törnek, szinte porlanak amikor beleharapok, unalmasak, és messze nem érnek a régiek nyomába. Ha véletlenül el is csípek egy jobb példányt, másnap már tuti nem lesz az üzletben, csak a kakaómentes, fűrészporos változat.
Épp ezért néha itthon nosztalgiázok egy-egy tepsi erejéig.

A tésztához:
  • 50 deka liszt
  • 7 deka puha vaj
  • 2 tk. szárított élesztő
  • 3 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 4 ek. cukor
  • 1 mokkáskanál só
Ezen kívül:
  • 1 csésze cukor
  • 3 ek. cukrozatlan kakaópor
  • 1,5 dl tej
  • 1-1 ek. vaj
A hozzávalókat a kenyérsütőben dagasztottam és kelesztettem, majd egy hosszú keskeny, kb. 25x50 cm méretű lappá kinyújtottam.

Egy evőkanálnyi puha vajjal megkentem a tésztát. Egy csészényi cukrot elkevertem 3 evőkanál cukrozatlan kakaóporral, és a tésztára szórtam. Amennyire lehetett, szorosan felcsavartam, majd éles késsel 2 cm vastag szeleteket vágtam belőle. A csiga külső végét jól aláhajtottam, hogy ne folyjon ki az összes kakaó sülés közben. 175 fokra előmelegített sütőben sütöttem készre, ami talán 25-30 percig tartott. Félidőben, amikor már kezdtek színt kapni a csigák, kikaptam a tepsit, és forró tej-vaj keverékével meglocsoltam őket, majd visszatoltam.

Update

Nem is gondoltam, hogy más is hasonlóképp nosztalgiázik a gyerekkori kakaós csigáról, pedig ha elolvassátok ezt a posztot, felismeritek, hogy bizony a megszólalásig ugyanezeket a gondolatokat dédelgetik néhányan, bárhol is éljenek a világon.

120 megjegyzés:

Névtelen írta...

mégis muszáj lesz kipróbálnom hétvégén... jaj!

Névtelen írta...

a májusi hógolyót tovább dobtam neked :)
Részletek az oldalamon

Unknown írta...

Julie, tegnap már megvolt a hógolyóm! Nézz körül, hátha valaki kimaradt!

Névtelen írta...

Holnap lesz a napja, hogy ezt a kakaóscsigát sütöm meg. Itt a google-ban annyiféle kakaóscsiga receptet láttaam, hogy az már a bőség zavara!

Unknown írta...

No akkor csak rajta! Szeretem ezt a csigát, finomra szokott sikerülni,bátran ajánlom mindenkinek!

Névtelen írta...

Sziasztok!

7 deka vaj 50 deka liszthez?
Nem kevés a 7 dekagramm?
Ki akarom próbálni ezt a receptet és kérek szépen választ!

Csaba, a kakaóscsiga rajongó

Unknown írta...

Bizony nem kevés a 7 deka vaj! Nem szabad elfelejteni, hogy ez egy kelt tészta, nem pedig omlós-vajas! Fakanál, és azt hiszem Marmalade is megsütötték már e-receot szerint, ha nem vagy biztos a sikerben, nézz utána az ö oldalukon is, hogy milyen tapasztalataik voltak a tésztával kapcsolatban!

Nóri írta...

Hétvégén megsütöttem ezt a receptet és teljesen beleszerettem. A gyerekeim is :) Azt kérték, hogy az óvodai farsangra is ilyet süssek nekik farsangi fánk helyett :))) épp sül :)

Névtelen írta...

csak most találtam ide... kenyérsütő gép nélkül van esélyem?? légyszi. nosztalgiázni nem elég, ki is szeretném próbálni! köszi.
P

Unknown írta...

Már hogyne lenne esélyed kenyérsütö nélkül!? Ez egy sima élesztös kelt tészta! Hogy kézzel, vagy géppel dagasztod be csupán rajtad múlik! Sok sikert hozzá! :o)

Unknown írta...

Nóri! Örülök, hogy tetszik a recept! ;o)Egészségetekre!

Névtelen írta...

Ma este megsütöttem. Nem vagyok profi, de nekem is sikerült!:)Nagyon-nagyon finom lett. Köszi a receptet!

Névtelen írta...

Szió.Egy kérdésem lenne.Vaj alatt mit értesz?Ráma margarint.Nagyon kellene már ilyet sütnöm,mert a gyerek rágja a fülem.Kivitelezném ma neki,ha tudnám milyen vajat vegyek.Köszike

Unknown írta...

Vajat vegyél.

A margarin, még ha ráma is a neve, nem vaj. Bár lehet, hogy avval is müködik a recept, nem tudom.

Marika írta...

szia.nagyon jó a recept,ami nagyobb szó hogy a gyerekeim tetszését is elnyerte.most csináltam meg és tökéletes lett.köszi másnak is ajállom.szia

Unknown írta...

Marika! Örülök a sikerednek! :o)

Névtelen írta...

Maci, kipróbáltam a receptedet, nagyon finom lett! :) Én maragarinnal készítettem el, azzal is működik, de vajjal biztosan finomabb.

Unknown írta...

Áh Arzénka, nálam ez amolyan margarinfóbia, de néha túllépek rajta. Egyébként anyukám szinte mindig margarinnal sütött, és mindig minden finomra sikeredett neki, tehát nem kétlem, hogy a te "csigának látszó tárgyaid" is finomak lettek! ;o))) A segítségeidnek pedig üdvözletem küldöm! :)

Unknown írta...

Szia Maci!

Végre valóra válhat az álmom! Sajnos gyermekkorom kakaós csigáját már sehol sem lehet kapni!A hétvégén ki is próbálom! Két kérdésem lenne...Mehet a sima élesztő is? És ha igen,mennyi? A csészényi a 3 vagy a 2 decis? Sokat sütök,de általában dekázva.Lehet amatőr vagyok...
Előre is köszi,az eredményről mindenképpen beszámolok!
Ui:Örülök,hogy megtaláltam az oldalad!Gratulálok hozzá! Csak így tovább!

Unknown írta...

Szia Maci!

Végre valóra válhat az álmom! Sajnos gyermekkorom kakaós csigáját már sehol sem lehet kapni!A hétvégén ki is próbálom! Két kérdésem lenne...Mehet a sima élesztő is? És ha igen,mennyi? A csészényi a 3 vagy a 2 decis? Sokat sütök,de általában dekázva.Lehet amatőr vagyok...
Előre is köszi,az eredményről mindenképpen beszámolok!
Ui:Örülök,hogy megtaláltam az oldalad!Gratulálok hozzá! Csak így tovább!

Unknown írta...

Szia Maci!

Végre felcsillant a remény,gyermekkorom kakaós csigáját újra megkóstolhatom!A hétvégén ki kell próbálnom!Lenne itt két kérdésem.Használhatok friss élesztőt is?Ha igen mennyit? A csészényi 2 decis vagy 3? Ebben nem vagyok teljesen biztos.
Előre is köszi a választ!
Ui:Örülök,hogy rátaláltam az oldaladra,igazi gyöngyszem!Csak gratulálni tudok!
Üdv.:Reni

Unknown írta...

Renáta, természetesen friss élesztövel s készülhet a tészta. 3-4 dekát tennék bele. A csészét 2 dl-esre saccolom. A 3 dl-es inkább már bögre, nem?

Névtelen írta...

Szia!
Egészen véletlenül kattintottam ide! De ezen a kakaóscsigán nem tudtam túllépni.Köszönjük.
Egy kérdésem lenne csak csupán:ebből az adagból kb.hány db csigusz jön ki?

nokedly írta...

Szia Maci! Nagyon jó a recept, hát még a kakaós bigacs! :) Tegnap sütöttem elősször de már ma azzal nyúztak a gyerkőcők hogy megint bigacs legyen. Mától lehet ez lessz napirenden!? :) Köszi a receptet! Üdv: Timi

Névtelen írta...

Szijja Maci!Nagyon jók a receptjeid.Most vagyok 14 éves és vendéglátára megyek tovább,ebből kifolyólag is érdekelnek nagyon az ételek.Megcsináltam a kakaóscsigát és anygon finom lett.Igazából a barátomnak készült,de a családnak és a barátoknak annyira izlett,hogy kellett még egy adagot sütnöm.Nagyon szépen köszönöm a receptet.Ultra király vagy;D
Puszi
Nóri

Névtelen írta...

Külföldön élek a családommal együtt. Már sokadszorra sütöm a recepted alapján a kakaós csigát,és meg kell hogy mondjam, mindig nagy sikere van. :-) Ha vendégségbe megyünk, vagy hozzánk jönnek látogatóba, de csak szimplán a magunk örömére is ezt szoktam sütni. Néha hozzá lehet jutni hazai ízekhez, de ez a házilag készített kakaós csiga fenomenális! Köszönöm!!!

László Klári írta...

Kedves Maci!
Általános és középiskolás koromban én sem tudtam megúnni a kakaós csigát. Éveken keresztül azt reggeliztem. Megcsináltam a recepted alapján és NAGYON-NAGYON finom lett.
Köszönöm!

Névtelen írta...

imádom a kakaós csigát, már be is van dagasztva a recepted alapján egy adag - a különbség, hogy én úgy szoktam csinálni, hogy a csiguszokat hideg sütőbe tolom be, akkor gyújtom meg, így még a sütő bemelegedése közben szépen megkel

bonnie írta...

Megcsináltam, szerénytelenség nélkül állíthatom,hogy szuper lett, köszi a recept közzétételét! Bár én helyenként eltértem tőle.. http://miteszunkma.freeblog.hu/archives/2008/11/06/Egy_kakos_csiga_recept/

Névtelen írta...

Szia!

Köszönöm a receptet! A kisfiam nagy élvezettel eszi a nemrég kisült kakaóscsigáját :-)

Névtelen írta...

mi most majszoljuk éppen! fél órája sincs, hogy kikerült a sütőből de nem bírjuk abba hagyni:)))

ISTENI!FENOMENÁLIS!

Névtelen írta...

Na, ma megcsináltam, egész finom lett. Csak leragadt a sütőpapírra az alja, vagy a tejes-vajas máztól vagy egyszerűen csak szar minőségű volt a sütőpapír. Legközelebb kiderül.

Kellemes Karácsonyt mindenkinek. :)

magniv írta...

A kakaos csiga reven jutottam el a bloggodba es bevallom, ott ragadtam. A kepeid onmagukert beszelnek! A hozzaszolasokat olvasva en is kedvet kaptam, a fiam imadja a kelttesztat, hetvegen hazajon, biztos orulni fog neki!

Névtelen írta...

Hello! Tegnap este megcsináltam a csiguszt, ma reggel elfogyott. A gyerkőcnek minden nap ilyet kéne csinálnom, mert biztos jobb evő lenne:) Nagyon finom volt.. köszönöm.

Névtelen írta...

sziasztok!
Most akarom kipróbálni ezt a receptet.Nem tudja vki megmondani,hogy a kenyérgéppel melyik program lehet?
köszi

Névtelen írta...

Kedves Maci!
Ez a recept oly annyira tökéletes, hogy tegnap este megsütöttem a diabetikus változatát-cukrosok figyelem- és nagyon finom lett, mind amellett, hogy alacsony kcal és ch tartalma miatt akár 4-5 db-ot is ehetek belőle naponta....
Köszönöm neked ezt a fincsiséget :)Detti
ui: ma ezt reggeliztem hideg tejjel...hmmmm

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Névtelen írta...

szia!

én nem tudom, mit rontottam el, de a feltekerés után vékony, pálcikaszerű valamiket vágtam fel, és kisülés után koppantak a tányéron... :( pedig gyönyörűen megkelt!

Névtelen írta...

Lehet túl vékonyra vágtad a tésztát. 2 cm-es az már jó, meg nem kell túl sokáig sütni, mert kiszárad.

Névtelen írta...

Szia Anita..:D!

Névtelen írta...

Én vagyok akit tegnap este kikészített a DOBOSTORTA :-)
Most a kakaós csiga sül. Az illata betölti az egész lakást...
Majd megírom az íze is olyan csodálatos-e...

Gyöngyi

Névtelen írta...

Olyan az íze is!
A habkönnyű foszlós tészta tetején finoman roppanó kakaós-cukros réteg, a belsejében selymes, krémes kakaó..
Hmm...
Köszi a jó receptet!

Gyöngyi

sugarcandy írta...

szia Maci, épp kel a tészta, nagyon izgatott vagyok, mi sül ki ebből. A csésze az egyébként nem angolszász űrmérték? Nekem van ilyen Ikeábn kapható kanálsorozatom, mindegyik ezekre a mértékegységekre készült és a cup ez alapján 250 ml. Aztán lehet, hogy nem így van...
Nagyon köszi a receptet!
sugarcandy

anna írta...

engem is lenyugozott a recept, meg masokat is akik ettek belole
csodas csodas "_"

zsuzso100 írta...

Nem sok az egy bögre cukor a töltelékhez?

Unknown írta...

nem sok ;o)

Névtelen írta...

Szia Maci!

Rengeteg kakaóscsiga recept közül a tiedet választottam, és
nem csalódtam!!!
Tegnap készítettem el, isteni lett, és még ma is finom puha volt.
A férjem és a kétéves kisfiam oda volt érte!
Gyakori vendég lesz nálunk :-)

Köszönjük!

Ági

Sarolta írta...

Kedves Maci...

...illetve bárki, aki jobban ért a kelt tésztákhoz, mint én:) Eléggé kezdő de annál lelkesebb vagyok a sütögetés terén, és ez a csiga bizony nagyon megtetszett, viszont szeretnék kísérletképpen kicsit kevesebb anyagból dolgozni. Ez úgy működik, hogy például felezek minden hozzávalót ha csak fele ennyi csigát szeretnék? Biztos bután hangzik a kérdésem, de múltkor sütöttem fél adag mézeskalácsot, amiből az egész adag isteni szokott lenni, a féladag (mindent felezve) viszont még csak nem is hasonlított a mézeskalácshoz...
Szóval ez pl ennél a csigánál vagy a tejes kalácsodnál hogyan működik?

Előre is köszönöm a választ:)

Unknown írta...

Sarolta, 3 tippem is lenne:Simán megfelezheted a mennyiségeket, és akkor fele annyi csigád lesz. De ha megduplázod a méretüket, akkor is fele annyi lesz darabra ;o) (ok, ez vicc volt) Egyébként kísérlet ide vagy oda, én megsütném a helyedben a normál adagot, és frissen lefagyasztanám.

Sarolta írta...

Maci, köszönöm a választ és a tippeket :) Tényleg nem a darabszámhoz ragaszkodtam:))Mindössze magamban nem bízom, afelől viszont nincs kétségem hogy a recept hibátlan:) Csak párom szerint ha új dologgal próbálkozok akkor kevesebb alapanyagot "használjak el" elsőre:P De bátor leszek és megcsinálom a teljes adagot:) Remélem nem lesz szükség a lefagyasztásra:)

Névtelen írta...

Szia Maci!

Ezerszer is köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a receptet, én tizenhat éves (fiú) létemre mennyeit alkottam!
A lányok állandóan nyaggatnak, hogy süssek még és még és még, sőt, hozzám akarnak jönni feleségül:D
Ezer köszönet!

Névtelen írta...

Köszönöm a receptet, megcsináltam és finom! :)

Névtelen írta...

Szia Maci!

Nagyon jók a receptek.

Ma a kakaós csigát csináltam meg,tojás nélkül. Nagyon finom lett. Buktához is jó ez a recept szerinted? Köszönöm a receptet.

Irén

Névtelen írta...

Ráleltem (a receptre), sokan dícsérték, így én is nekiláttam (soha nem csináltam még).
Most mindenki tömi, nemsokára csak emléke marad.
Köszi ezt a sikert :-)

Gabi

Névtelen írta...

Szia Maci! Én is csatlakozom a sok dícsérőhöz - külföldön élek, ahol nem lehet kakaós csigát kapni, és az itteni barátom a legutóbbi magyarországi utunkon kapott rá a (boltban kapható) kakaós csigára. Azóta is nyüstöl (na jó, csendben reménykedik), hogy talán megpróbálok ilyet csinálni...

Épp most sült meg egy tepsi kakós csiga és mindketten el vagyunk ájulva, hogy ez mennyire finom! A bolti ennek a nyomába se érhet :) Legközelebb csak annyit fogok változtatni a recepten, hogy 3 dl helyett 2-2,5 dl tejet teszek majd bele, mert most kénytelen voltam még vagy két marék lisztet beletenni, hogy ne ragadjon, hanem dagadjon a tészta :) Nagyon köszönöm a receptet, a többi receptedet is ki fogom próbálni! XXX

Névtelen írta...

Szia Maci!

Megsütöttem, tényleg isteni finom lett. Még annyit változtattam rajta, hogy a tetejét megkentem olvasztott ét csokival. Így megkaptam azt, amit egyszerűen imádok: a csakis csokis csigát. :)
Köszi a receptet.
Kata

Névtelen írta...

Szia Maci!
A kakaós csiga bent van a sütöbe remélem h sikerül.
Majd késöbb még beszámolok h milyen lett.

Névtelen írta...

Szia! Azt akarom kérdezni, hogy ez a mennyiségű száritott élesztő mennyi friss élesztőnek felel meg?

Unknown írta...

Egy tasak porélesztö, ami általában 7 g, fél kockányi azaz kb. 21g friss élesztönek felel meg

Névtelen írta...

Köszönöm a válaszod, de a recepteben szereplő 2tk. az mennyi friss élesztő?

Unknown írta...

Az valamivel kevesebb, mint egy fél kocka, helyesebben mondva annak a kétharmada, ha abból indulok ki, hogy egy tasak élesztö kb. 3 teáskanálnyi mennyiség.

Névtelen írta...

Köszi a gyors választ. A hétvégi nasi biztositva

Névtelen írta...

Sziasztok!
Tényleg nagyon fini ez a csiga.
Legutóbb annyit változtattam rajta, hogy vaj helyett baracklekvárral kentem meg vékonyan a tésztát, erre szórtam a kakaót. Tényleg olyan lett, mint gyerekkorom régi kedvence.

Hálás vagyok, hogy vannak a világon ilyen istennők, mint Te, Maci. Köszönöm!

Névtelen írta...

Ez a csiga annyira finom lett,hogy mire a tepsit el mostam a család a felét fel is falta!!4Köszi szépen.

Névtelen írta...

Mivel a kisebbik fiam tejérzékenysége mellett még édesszájú is, mindig örülök az ilyen fincsi recepteknek. Esetleg van valaki aki már kipróbálta szójatejjel és LIGA margarinnal? Ha nincs, én ma akkor is kipróbálom féladaggal, legfeljebb nem sikerül, de azért bizom a sikerben!

Névtelen írta...

Nos kipróbáltam, "működik" a fenti módon is, azaz szójatejjel és LIGA-margarinnal is. Isteni lett, két tepsi el is fogyott. Maci, csak gratulálni tudok!

Névtelen írta...

Szia!

én most gyúrtam össze a tésztát és nem futattm fel a tasakos élesztőt!
Most akkor elrontottam az egészet?

Unknown írta...

Szia, nagyon tetszenek a csigáid. Talán ma megsütöm a kisfiamnak...
Köszönöm, kipróbálom!!
Üdv.
Ági

Névtelen írta...

Sziasztok!
Nagyon finom lett,egyszerű,gyors a gyerekek imádják!
Csaba

Névtelen írta...

Egy ideje mar nezegettem a csabito kakaos csigat, nagyon etvagygerjesztonek neztek ki, ma elhataroztam, elkeszitem.
Minden szep es jo lett volna, ha - most mar tudom hol - nem kovettem volna el egy nagy hibat.
A recept ugyan nem emliti, de en suto papirral kibelelt tepsire tettem a csigakat. Mikor kesz lett es ki akartam oket boritani, a papir beleragadt az aljaba, nyilvan az olvadt cukortol, igy mindegyik csiga aljat elobb le kell valasztanom a papirtol.
Most mar tokeletesen logikus, hogy butasag volt, csak azert irom meg, hogy mas is tanuljon belole. Jo pap is holtig tanul, megis........ na de azert elfogyaszthato.

Unknown írta...

Sajnálom, hogy így jártál.
Csak azt tudom mondani, hogy egy megfelelö sütöpapírra még az olvadt cukor se ragad rá, hidegen/melegen is könnyen leválasztható róla a sütemény, vagy tészta.

Tény, hogy vannak sütöpapírok, amelyek mindenre jók, csak praktikus tapadásmentes sütésre nem. Az "izagi" sütöpapír drágább, de megkímél az ilyen élményektöl.

Névtelen írta...

Király lettem otthon ezzel a kakaóscsigával! Most már többször is elkészítettem, és fantasztikusan jó lett!
Köszönöm!

Karolina írta...

Macihihihi, brühühű, segíts! Az előbb csinálatm meg a csigákat, most sülnek, de: kinyújtottam én is kb 25x50 téglalappá a tésztát, lekentem vajjal és rászórtam a cukros kakót. Feltekertem, de mikor vágtam fel akkor oldalt frankón kipörgött belőle mindég a töltelék. És nagyon nehezen lehetett vágni, pedig jó éles késem van. Most úgy néznek ki mint egy kinyílt rózsa a tepsiben. Mit rontottam el? Hogy lehetek ilyen béna mikor mindenkinek sikerült? Brühühűűű.
Karolina

Névtelen írta...

Locsolgatás nélkül

Így nem szóródik a por és nem kell locsolni.

A kakaóporból, dupla annyi vajból és annyi vízből amennyit felvesz )2-4 kanál) keverj sűrű krémet és ezzel kend meg a tésztát. Ki lehet fagyasztani szeletelés előtt, de fölösleges, kirúgja magát sütés közben.

Névtelen írta...

Mielott berakom sulni, mit kell alátennem a tepsibe?Papírt,vagy csak vajazzam ki,vagy semmit?

Névtelen írta...

Kedves Maci!

Köszönöm a fantasztikus kakaóscsiga receptet, amivel mindig tökéletes sikert aratok:-)
Gratulálok a receptjeidhez és a blogodhoz!

Viki írta...

Első osztályú recept, nem véletlenül hozza a gugli is az elsők között :) Puhatésztás fajta csiga, és tényleg nem száradt ki. Köszi Maci!

Névtelen írta...

Sziasztok! Már többször is megcsináltam, nagyon finom!

ûdv.: Orsi

Névtelen írta...

Szia!
Nagyon finomak a csigák!! Már harmadik hete ezt csinálom sütinek vasárnap! Nálunk nem annyira menő a kakaó, így cselt vittem a dologba: fahéjra cseréltem a kakaó felét. Így vannak kakaós és fahéjas csigák is!!!
Köszönöm a receptet!!

Névtelen írta...

Van bevált csigám, de ezt ajánlották, kipróbáltam. Az élesztő kevés volt, nem kelt meg rendesen.
A tésztára tett vaj is kevésnek bizonyult nem lett folyós rajta a porállagú dolog.
Aztán 50 perc alatt sem sült meg-alig lett színe.
A tepsihez odaragadt és kő kemény volt, darabokra törve szedtem ki.
Nagy csalódás volt. :(

Névtelen írta...

Kedves Maci!
Köszönöm ezt a remek receptet! Ebédre készítettem el babgulyás utáni finomságként. A végeredmény: hmmm... ízletes és gusztusos csigácskák! :)
Visszajáró vendég leszek Nálad, az már biztos! :)))
További sok sikert kívánok a Macikonyhához!
Üdvözlettel: kissanita :)

Névtelen írta...

Nem vagyok valami nagy konyhatündér, talán életemben most csinálok harmadszorra kelt tésztás süteményt. Ez a kakaós csiga kiváló, nagyon-nagyon finom! Bátran ajánlom mindenkinek a receptet!

Hálásan köszönöm, hogy megosztottad velünk ennek az isteni finom csigának a receptjét.

Köszi: Dora

belgasagok írta...

nagyon dögös csigák lettek. köszi a receptet.

gréti írta...

köszi a receptet! nagyon jók lettek! most sül a második tepsivel:)

Névtelen írta...

Szia.

Én ma próbálom ki a kakaóscsiga receptet.
Sütőpapír helyett lehet vajazni is? 200 ml-es a pohár a kenyérsütőgépemhez, abból hány pohárral adjak a lisztből?

Bigacsiga írta...

Tuti tökéletes csigák lettek! Puha és kellemesen édes, egyáltalán nem száraz! Hálás köszönet a receptért, eztán mindíg ezt használom ha csigát sütök!

Merci írta...

ugye, soha nem késő megsütni egy finom sütit:)
arra jöttem rá, hogy ha a cukros kakaót kikeverem a vajjal, akkor nem fog szétszóródni a cucc, amikor felvágom, de persze erre csak akkor jöttem rá, amikor már késő volt, úgyhogy a kiszóródott kakaót a csigák tetejére szórtam és persze működött:)
nagyon köszi, isteni finom!
legközelebb veszek egy nagy lendületet és megsütöm a milliomost:)

Unknown írta...

Merci, milyen igazad van! Ez nekem miért nem jutott eszembe? ;o)

merci írta...

de látom, a fahéjasnál már nem szórós, hanem kenős tölteléket csináltál:) közkívánatra megsütöm holnap:)
jól látom, hogy ahhoz egész vékonyra nyújtottad a tésztát? nagyon tetszik, én is így fogom:D

Unknown írta...

Igeeeen Merci, azt már kentem ;o) 8 részre osztva nyújtottam vékonyra, úgy kentem meg mindegyi lapot, egymásra fektettem és újra kinyújtottam, feltekertem, vágtam. Biztos jól sikerül neked is! :o)

Francheska írta...

Maci,
A teaskanal illetve evokanal amit a kakaoscsiga receptben hasznalsz vajon megegyezik -e az amerikaban hasznalt teas ill. evokanal mertekegysegenek? (IKEA-ban kaphato kanalak merete az az amerikaival megegyezo..) Koszi szepen!

Unknown írta...

Szia Francheka!

Mezei fém teáskanalat meg evökanalat használok a méricskéléshez, nem US mérökanalakat. Bár van olyanom is,(nem ikeás) de meg nem használtam, és nem tudom, hogy hitelesek-e, na de most kipróbáltam, és láss csodát, ugyanannyi volt az 1 teaspoon só, mint a közönséges teáskanállal mérve, és a tablespoon is ugyanígy megegyzett az evökanállal.

Francheska írta...

Maci,
Koszi szepen!! Tegnap megcsinaltam a csigabigat, es irto finom lett! Jobb mint amire emlekeztem gyerekkorombol!!!! Csak egy kis problemam volt, megprobaltam a kakaos cukrot az egy kanalnyi puha vajjal osszekeverni es ugy a tesztara kenni, sajnos a vaj csak egy kis reszet vette fel a cukros kakaonak, igy egy jo resze szaraz maradt es hat kiszorodott miutan felvagtam. Amikor megsult akkor meg karikakra valt szet. Persze nagyon finom volt igy is, de hogy csinaljam meg hogy szepen egybe maradjon a csiga?

meecee írta...

@Francheska: talán tegyél bele több vajat..

Én megcsináltam vajas kenéssel és mascarponéssal is. Meg kellett állapítanom, hogy a mascarponés sokkal finomabb, krémesebb ,és asszem kevesebb kalória is :-D

Unknown írta...

Szia Maci!

Én, egy 27 éves srác vagyok és Balin élek. Nagyon hiányoznak az otthoni péksütemények, ezért arra gondoltam, hogy életemben először megpróbálkozom a kakaós csigával. A több száz recept közül a tiédet választottam. Azt kell mondjam, hogy nagyon büszke lenne rám a nagymamám, mert igen finom lett. A feleségem, aki indonéz, és aki egyáltalán nem rajong a péksüteményekért, teljesen bele szeretett ebbe az omlós, csokis tésztába. Vasárnap készítettem el először és ma már külön kérésre, újra meg kellett csinálnom. Az eredmény még jobb lett!
Szeretném megköszönni, hogy közzé tetted ezt a receptet, nagyon nagy örömöt szereztél ezzel nekünk és a recept segítségével, kicsit Magyarországon érezhettem magam. A Jó isten áldjon meg és adja, hogy még nagyon sok finom recepttel ajándékozz meg minket.
Minden jót: István

Névtelen írta...

köszönöm a receptet, már kétszer is elkészítettem! én margarinnal csináltam, és úgy is isteni!

Névtelen írta...

Kedves Maci, nagyon nagyon köszi a kakaós csiga receptjét. Tegnap megcsináltam, a tésztája egy álom:-)
Szép Napot!
Mesi

Emo es Gergely írta...

Szia Maci,

hehe en is csak beallok a kakaoscsiga keszitok taboraban...nosztalgia es vendegvaro gyanant...csak, hogy alatamasszam a magyarok barhol a vilagban - kakaoscsiga...nezeted...Sydney - Ausztralia angol baratnomet varom vacsira, aki raadasul vegetarianus, de imadja az edessegeket!!! szerintem a jo oreg kakaoscsiga pont ideillo!!!es foleg a te recepted alapjan!!! majd kuldok fotot!!! koszi a receptet!!! udv Emo p.s.: most nezem a kakaos csiga II. is nagyon 'allat' :-)

Barbi írta...

A csiga (vagy puding) próbája az evés.Kipróbáltam és nagyszerű lett!
Egyszerű,és könnyű a recept,korábban bele sem mertem kezdeni a kelt tésztákba,ez pedig elsőre sikerült:)
Én sem futtattam az élesztőt,kellene amúgy? hivatalosan mennyi a kelesztési idő?

Köszönöm a receptet,Barbi

hellododi írta...

Kedves Maci!

Sohasem csináltam még kelt tésztát, de már nagyon régóta vágytam egy igazi házi kakaós csigára. Rengeteg receptet olvastam, de a tiéd tűnt a legjobbnak - persze a képen látható csiga csak méginkábbb motivált!
...és ma elkészült végre!
Istení lett és gyönyörű, és az illata, haaaah...a megadott arányok tökéletesek voltak-szép és könnyen gyúrható lett a tészta.

Holnap jön a család, és már előre tudom, hogy újabb adagot kell hamarosan sütnöm :)
Köszí Neked, és eme szuper blognak!
Ez most feltöltött!

További jó főzőcskézést, Dóri

anyuka írta...

Sziasztok!

Ma sütöttük meg ezt a csoda kakóst:))
Igaz tejmentes változatot, mert kislányommal tejmentes diétán vagyunk. Így tej helyett rízstejet, vaj helyett Liga margarint használtunk és tettem bele kis olívaolajat is, mert a rízstejnek nem nagyon van zsírtartalma. Nagyon finom lett (szerintem) úgyhogy aki hasonló cipőben jár az is nyugodtan fusson neki:))
Köszönjük! Pancsa

Névtelen írta...

Maciii!!!

Ez valami isteni.
Korzikán élünk, itt se ismerik a kakaoscsigát! :-(
De ezek után nemis bánom!
Szoltam a férjemnek, igyekezzen haza, ha enni akar! :-))))

Tipp: A csigákat még forron szedjétek ki, ahogy hül a kifolyt cukor, ugy szilárdul ezért ragad bele! Ha nem vagy elég gyors és ragad, 1-2percre dugd vissza a sütöbe és igy könnyen ki jön!

Üdv: Szilvi

Eszter írta...

Kedves Maci! Megcsináltam, nem csalódtam! Valóban isteni finom ez a csiga! Én összemixeltem ezt a receptet és a fahéjas csigád elkészítési techinkáját. Az eredmény egy hajtogatott tésztásnak látszó, kelt tésztás kakaós csiga lett! Nyammm... Ezer hála a receptért!

Unknown írta...

Szia Maci!
Az lenne a kérdésem, hogyha nem kenyérsütőgépben csinálom, akkor kb meddig kell dagasztani/keleszteni? Illetve én fél adagot csináltam, tojássárgáját viszont 1-et beletettem (egy kisebbet. A tészta elég ragadós lett, ilyennek kell lennie?
Még most kel a tészta, kíváncsi vagyok milyen lesz.
Előre is köszi, nagyon várom a válaszod :)
Hajni

Tökipompos írta...

Annyira oltári finom lett!!!! Nem hiszem el, hogy ezt valóban én csináltam. Nagyon köszi a TÖKÉLETES receptet! :)

Erika írta...

Szia Maci. Epp most sulnek csigacskaim, mar nagyon varom, hogy keszen legyen. Az illata valami fennseges . Koszonom szepen a receptet. Mint ahogy a tobbit is amit innen lestem el. Amugy nalunk sincs kakaos csiga , sajna csak zsido peksegben , de azt meg lehetetlen megfizetni.
De most mar nem is kell.

Névtelen írta...

szia :) epp most csinalnam a csigakat, de nekem nincs gepem mert igen ritkan sutok.. mennyi ideig kell keleszteni miutan osszegyurtam a tesztat? es kb hany csiga jon ki belole?

koszike.. Eva

Névtelen írta...

Ez valami isteni!!!!!! Nem igazán szoktak sikerülni a süteményeim, vagy bármi amit sütök, de ez pillanatok alatt elfogyott:) KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!! :) Ildi.

Névtelen írta...

Hmmmm....ez isteni. Már vagy 2 éve nem ehetek olyat amiben cukor van, így ezt is nélkülöznöm kellett idáig. Megcsináltam gyümölcscukorral, elsőre sikerült. Szép is lett, jó is lett, és már a 4.-et eszem, pedig nemrég sült ki :) Nemrég kezdtem el sütögetni. Ez a 3.süti amibe belevágtam és megérte. Nézegettem több receptet is, de ennél ragadtam le. Örök hála!

Zs__ írta...

Kedves Maci!

Nagyon köszönjük a receptet! Isteni! Tényleg! Legalább 10 fős társaságot tettél boldoggá :)

Névtelen írta...

Mindent a recept alapján csináltam lépésről, lépésre. Az eredmény meglepett, sajnos rossz értelemben! A két tepsi csiga a kukában landolt, kiszáradt teljesen, hiába kenegettem :(

Viki írta...

Jajj, hálás köszönetem! Nem vagyok egy konyhatündér, de elsőre fantasztikus lett! A párom jelezte, hogy nem fog megsértődni, ha rendszeresen reprodukálom. :)

Viki

Emese írta...

Ez egy szuper recept. Nagyon szépen köszönöm. Ma el is készítettem, és a blogomon agyba-főbe dicsérlek is érte.

A névrokon :)))

Névtelen írta...

Köszönöm szépen ezt a fantasztikus receptet...2* is megcsináltam és nagyon finom lett. Nem lehet betelni vele..A recept szuper! Ment a kedvenceimbe!

Üdv:
Böbe

Timi írta...

Ez a legjobb recept,egyszerűen nem lehet eleget sütnöm belőle,mindig elfogy...

Eszter Füri írta...

Szia Maci!

Az lenne a kérdésem, hogy meddig kell keleszteni a tésztát?

Üdv, Eszti

Unknown írta...

Szia Maci
Londonban élünk és biza itt is csak fahéjas csiga van, ehetetlen, de sütöttem kakaós csigát a te recepted alapján, azóta a 3 éves kisfiam állandó fogyasztó, a barátaink pedig mindig kérdezik, nem sütöttem még véletlenül.Igazi nagy kedvenc lett és tényleg nem nehéz elkészíteni.Nagyon köszönjük:)

IrvinWashington írta...

Gyakori sütője vagyok magam is a csigának, köszönjük a remek receptet. Élettartam nálunk a sütést is beleszámítva dupla adaggal max két nap.
Magunk is londoniak vagyunk és így igazi péksütiről nekünk magunknak kell gondoskodnunk, mint csiga eddig ez volt a legfinomabb.
Kérdés: számos receptre klikkelve hibaüzenet jön fel, ami nagyon bosszantó, mert izgalmas sütik helyett érkezik az. Él még az oldal? Kerülnek fel új receptek? És hogy lehet a régieket megtalálni?

Mussen írta...

Sziasztok, ezt nem tudom magamban tartani! Soha nem hittem az online kölcsönben, amíg nem találkoztam Christy Waltonnal, aki segített nekem 30 000 eurós kölcsönben, és ma boldog vagyok, ha bármilyen pénzügyi segítségre van szüksége, itt az e-mailje : (christywalton355@gmail.com)

Anonymous írta...

Sosem tudtam, hogy az embereknek még mindig van hatalmuk, és így csinálják a dolgokat. Joyce Jacksons vagyok az Egyesült Államokból. A férjem három éve elhagyott engem és a gyerekemet egy másik lányért, azóta az életem tele van fájdalmakkal, szomorúsággal és traumákkal, mert ő volt az első szerelmem, évek óta együtt vagyunk, és el sem tudnánk képzelni nélküle az életem. . Láttam néhány vallomást egy nagyszerű varázslóról, DR IBINOBA-ról, és arról, hogyan segített az embereknek szerte a világon, hogy néhány napon belül vissza tudja hozni a szeretőjét, először elnevettem magam, és azt mondtam, nem érdekel, hanem a szeretetem miatt. emberem konzultáltam a nagy varázslóval, és legnagyobb meglepetésemre két nap után a férjem három év után először hívott fel, hogy hiányzom, és nagyon sajnál minden dolgot, amivel átéltem, hogy vissza akar kapni, együtt fogjuk leélni az életünket, és megígérjük, hogy soha többé nem hagyunk el engem és a gyermekemet. Még mindig nem hiszek a szememnek, mert nagyon hihetetlen, egyszerűen túl szép, hogy igaz legyen. Csak annyit tudok mondani, hogy köszönöm DR IBINOBA, hogy visszahozta a férjemet hozzám és a gyermekemhez, és mindenkinek, akinek szüksége lehet ennek a nagyszerű varázslatos varázslónak a segítségére, hívhatja a nagy embert vagy a whatsApp-ot +2348085240869, E-mail: dromionoba12@gmail .com

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails