május 09, 2007

Spagettifrittata zöldspárgával, cukkinivel, és zöldhagymával

Éljen a maradékok felhasználása!





  • maradék spagetti
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 cukkini
  • 6 szál zöldspárga
  • 3 szál zöldhagyma
  • 1 peperóni
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 5 deka reszelt pecorino (parmezán is jó!)
  • olívaolaj
  • provánszi fűszerkeverék
  • só, bors
  • rozmaring
  • bazsalikomlevél
Kevés olívaolajon megpirítom a spagettit, majd egy mély tálba kimerem.
Friss olajat öntök a serpenyőbe, és megpirítom rajta a hosszában, spárgapucolóval vékony szeletekre vágott cukkinit, a vékony srég szeletekre vágott spárga szárát, a zöldhagyma karikákra vágott fehér részét, és a zúzott fokhagymagerezdet. Sóval, borssal, provánszi fűszerkeverékkel ízesítem, és a tésztához merem, amikor már egy kis színt kapot.

Most a spárgafejeket és a hagyma zöldjét pirítom rövid ideig, hozzádobom a karikákra vágott peperónit, és a rozmaringágakat. (késöbb ez lesz a "szép" oldala, bár a másik sem éppen étvágyrontó!) Egy kis tálkában felverem a tojásokat, hozzákeverem a tejszínt, a reszelt sajtot, a széttépkedett bazsalikomleveleket, és a tésztás-zöldséges egyveleghez öntöm.

Letekerem a serpenyő alatt a tűzet a legkisebb fokozatra, és beleöntöm a tésztát. Szép lassan addig sütöm, amíg a serpenyőt megmozgatva látom, hogy nagyjából egybeállt a massza. Most egy tányérat fektetek a serpenyőre, és átfordítom az egészet, majd óvatosan visszacsúsztatom a tányérról a frittatát, és a nyers oldalát is lassan készre sütöm.

Ugyanúgy mint a tortillát, ezt is nagyon lassan kell sütni, különben elég a külseje, belül viszont nyers marad a tojás. Akkor jó, ha a külseje szép aranybarna színt kap, belül átsült, de még puha és szaftos.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails