- 1 csésze rizs megpárolva, kihűtve
- olaj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 diónyi darab friss gyömbér
- 1-1 piros-, és zöld paprika
- 2 szál sárgarépa
- 2 db csirkemellfilé
- só
- 15 deka garnélarák
- 10 deka brokkolirózsa
- só, bors
- világos szójaszósz
- kurkuma
- citromlé
Félbevágott, vékonyra szelt hagymát kevés forró olajon megfuttatom, rádobom a felaprított fokhagymát és gyömbért. Ezután jöhet a csíkokra vágott répa, a csíkokra vágott besózott hús, a garnéla, az apró brokkolirózsák, és a felcsíkozott paprika. Magas lángon, folyamatosan kevergetve sütöm, megszórom kurkumával, szójaszósszal és citromlével ízesítem, végül hozzáadom a rizst, és alaposan összeforrósítom.
1 megjegyzés:
Szia!
Nagyon jól néz ki, ha lesz maradék rizsem, legközelebb én is kipróbálom. Azért is figyeltem föl a receptre, mert van ehhez "való" fűszerkeverékem. Ugyanez a neve, és Budapesten a Fővám téri vásárcsarnokban lehet kapni, az alagsorban található, Ázsia Bt. (?) által üzemeltetett boltban. (Ahol egyébként majdnem mindent lehet kapni, ami fűszer-, szósz-, tea-, olajos mag-fronton eszébe juthat az embernek). Imádok ott nézelődni, csak mindig otthagyom a fél pénztárcámat...
Megjegyzés küldése