október 26, 2007

Nasi Goreng

  • 1 csésze rizs megpárolva, kihűtve
  • olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 diónyi darab friss gyömbér
  • 1-1 piros-, és zöld paprika
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 db csirkemellfilé

  • 15 deka garnélarák
  • 10 deka brokkolirózsa
  • só, bors
  • világos szójaszósz
  • kurkuma
  • citromlé
Félbevágott, vékonyra szelt hagymát kevés forró olajon megfuttatom, rádobom a felaprított fokhagymát és gyömbért. Ezután jöhet a csíkokra vágott répa, a csíkokra vágott besózott hús, a garnéla, az apró brokkolirózsák, és a felcsíkozott paprika. Magas lángon, folyamatosan kevergetve sütöm, megszórom kurkumával, szójaszósszal és citromlével ízesítem, végül hozzáadom a rizst, és alaposan összeforrósítom.

1 megjegyzés:

Hajdú Lívia írta...

Szia!
Nagyon jól néz ki, ha lesz maradék rizsem, legközelebb én is kipróbálom. Azért is figyeltem föl a receptre, mert van ehhez "való" fűszerkeverékem. Ugyanez a neve, és Budapesten a Fővám téri vásárcsarnokban lehet kapni, az alagsorban található, Ázsia Bt. (?) által üzemeltetett boltban. (Ahol egyébként majdnem mindent lehet kapni, ami fűszer-, szósz-, tea-, olajos mag-fronton eszébe juthat az embernek). Imádok ott nézelődni, csak mindig otthagyom a fél pénztárcámat...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails