Búza és tönkölylisztb
ől készült kevert tészta friss ananásszal...
- 1 friss ananász
- 5 deka vaj
- 8 deka cukor
- 12,5 deka szobahőmérsékletű vaj
- 10 deka cukor
- 1 csipet só
- 1 tasak vaníliás cukor
- 2 egész tojás (szintén szobahőmérsékletű)
- 10 deka finomliszt
- 10 deka tk. tönkölyliszt
- 2 csapott ek. sütőpor
- fél pohár 10%-os tejföl
Az ananász héját levágom, és felszeletelem. Egy szeletet egészben hagyok, és csak a fás közepét vágom ki. A többit félbevágom, és kikanyarítom a közepét. A cukrot és a vajat megolvasztom, és világosra karamellizálom. Az ananászt belefektetem, (középre kerül az egészben hagyott szelet) és addig párolom a karamellben, amíg kezd üveges lenni. Ekkor egy 24 cm-es magas tortaformába (semmi esetre sem csatosba) rakom át az ananászt, és rákanalazom a karamellt. Hűlni hagyom. Közben a puha vajat a sóval és cukorral nagyon habosra keverem. A szobah
őmérsékletű tojásokat egyenként hozzáadom, és jól összedolgozom. A liszteket elkeverem a süt
őporral, és a vajas-tojásos masszába keverem. Fél pohár sovány tejföllel lazítom a tésztát, majd rákanalazom az ananászra. 190°C fokra elűmelegített sütűben kb. 30 percig sütöm. 5 percig hűlni hagyom, és egy tálra borítom.
5 megjegyzés:
Ciao!
Szép lett a tortád, jó a recept! Gratula elitkonyha
Ez a buta gép nem viszi a kommentem: szóval: a kép gyönyörű, tiszta Karibi-hangulatom lett tőle. A vaníliafagyi pedig nagyon jó ötlet!
Szia Maci!
Nagyon finom ez a torta, a vanília fagylalt hozzá zseniális ötlet!:)
Szia Manna!
Örülök, hogy ízlik nektek is! Látom ihletet is kaptál töle, ennek különösen örülök! ;o)
hasznalhatom ezt a tesztat ugy, hogy egyben kisutom, aztan kette vagom es kremmel osszeragasztom....vagyis piskota helyett a tortahoz?(termesztesen ananasz nelkul)
Megjegyzés küldése