- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 l zöldség-, vagy csirkehúsleves
- 5 deka vaj
- 25 deka vialone-, vagy arborio rizs
- 1 pohár száraz fehérbor
- 3-4 ek. reszelt pecorino
- 3 csirkemellfilé
- 3 ek. olívaolaj
- 2 szál szárzeller (halványító zeller)
- fél citrom reszelt héja, pár csepp citromlé
- só, és frissen őrölt feketebors, oregano
A vajon üvegesre párolom a finomra vágott hagymát, majd rádobom a száraz rizst, és szintén üvegesre pirítom. Felöntöm fehérborral, és addig főzöm, amíg teljesen beszívja a folyadékot. Negyed liter forró levest öntök hozzá, majd folyamatos kevergetés mellett addig adogatom hozzá merőkanalanként, amíg el nem fogy. Belereszelem a fél citrom héját, és 1 teáskanál citromlevet facsarok hozzá. Közben kevés olívaolajban megpirítom a kockára vágott, sóval és oregánóval fűszerezett csirkemellet, végül a felszeletelt zellerszárat is hozzáadom, és félig puhára sütöm. Amikor elkészült a rizs, belekeverem a zelleres csirkemell felét, és a reszelt pecorinot. Tányérra kimerve rákanalazom a maradék húst, és sajttal megszórom.
1 megjegyzés:
Annyira jól néz ki a citromos csirkés rizottó, hogy holnap biztosan ezt fogok készíteni... :) Tetszik a blog, a receptekbe belekukkantva tudom, hogy eztán gyakrabban látogatok ide!
Megjegyzés küldése