október 11, 2007

Citromos-csirkés rizottó


4 személyre:
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 l zöldség-, vagy csirkehúsleves
  • 5 deka vaj
  • 25 deka vialone-, vagy arborio rizs
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • 3-4 ek. reszelt pecorino
  • 3 csirkemellfilé
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 szál szárzeller (halványító zeller)
  • fél citrom reszelt héja, pár csepp citromlé
  • só, és frissen őrölt feketebors, oregano
A vajon üvegesre párolom a finomra vágott hagymát, majd rádobom a száraz rizst, és szintén üvegesre pirítom. Felöntöm fehérborral, és addig főzöm, amíg teljesen beszívja a folyadékot. Negyed liter forró levest öntök hozzá, majd folyamatos kevergetés mellett addig adogatom hozzá merőkanalanként, amíg el nem fogy. Belereszelem a fél citrom héját, és 1 teáskanál citromlevet facsarok hozzá. Közben kevés olívaolajban megpirítom a kockára vágott, sóval és oregánóval fűszerezett csirkemellet, végül a felszeletelt zellerszárat is hozzáadom, és félig puhára sütöm. Amikor elkészült a rizs, belekeverem a zelleres csirkemell felét, és a reszelt pecorinot. Tányérra kimerve rákanalazom a maradék húst, és sajttal megszórom.


1 megjegyzés:

Enikő írta...

Annyira jól néz ki a citromos csirkés rizottó, hogy holnap biztosan ezt fogok készíteni... :) Tetszik a blog, a receptekbe belekukkantva tudom, hogy eztán gyakrabban látogatok ide!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails