- 2 szép sertésszűz
- olaj
- 1 kis fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 ek. bacon kockákra vágva
- 1 pohárka vörösbor
- 1,5 dl tejszín
- 1,5 dl húsleves
- 20 deka rókagomba
- 1 ek. liszt
- só, bors
A húst vékonyra szeletelem, sózom, borsozom, és kevés forró olajban megpirítom, majd kiszedem, és melegen tartom. A visszamaradó olajba dobom a bacont, az apróra vágott hagymát és rövid ideig pirítom, majd hozzáadom a felaprított fokhagymát, a megtisztított gombát, és további 6-8 percig pirítom. Leszórom liszttel, majd felengedem a vörösborral és a húslevessel. Visszarakom a szűzérméket, hozzáadom a tejszínt, és készre főzöm. Áfonyával és gesztenyés krumplifánkkal tálalom.
Gesztenyés krumplifánk
Gesztenyés krumplifánk
- 6 szem krumpli
- 1 csésze főtt gesztenye
- 1 tojás
- liszt
- só
- olaj
A héjában főtt krumplit még forrón megpucolom, és krumplinyomón átnyomom. A puhára főtt gesztenyét finomra mixelem. (sajnos nem engedett a krumplinyomónak) Egy tojással, sóval, és annyi liszttel gyúrom össze, amennyitől egy masszív, rugalmas tésztát kapok. Egyforma gombócokra osztom, laposra nyomkodom, és nem túl forró olajban pirosra sütöm.
1 megjegyzés:
ez annyira egyszeru es annyira finom!remelem meg jelentkezel,imadom ezt az oldalt :)
Megjegyzés küldése