Nyári , ráadásul fehér szarvasgombával aromásított olaj az aktuális favoritom. Még egy egyszerű gesztenye-krémleves tetejére csepegtetve is az az érzésem, hogy "bearanyozza" az ételt. Összehasonlítva a még lehelletnél is vékonyabb, ehető aranypapírral dekorált fogások dekadenciájával, a szarvasgomba ízű olaj kispista, amolyan egyszerű és pórias cicoma. Nem gondolom, hogy elsőosztályú, illatos szarvasgombákat áztatnak az olajban, amit később a szépen csengő "tartufolio" néven dobnak a szupermarketekben piacra. Valószínűleg a szintetikus aromáknak köszönhető az ízlelőbimbók sikeres megtévesztése, de azért titkon abban reménykedem, hogy egy icipici igazi szarvasgombát is látott a tank, amiből az olajam származik. Enyhe olívaolaj az alapja, ami nem nyomja el a gomba aromáját, így aztán kóstolgatás közben intenzíven, és sokáig érezhető még az íze.
Gesztenye-krémleves szarvasgombás olajjal
*Végre találtam egy adalékanyagoktól mentes, nagyon élethűen csirkehúslevest mímelő leveskockát. Húsleves helyett zöldséglevessel is működik a leves, többszörösen kipróbáltam már.
Gesztenye-krémleves szarvasgombás olajjal
- 30 deka főtt, pucolt gesztenye
- 1 ek. vaj
- 1 szál sárgarépa
- 1 kis fej hagyma
- 7 dl csirkehúsleves*
- 2 dl tejszín
- só, bors, szerecsendió
- szarvasgomba ízű olaj
*Végre találtam egy adalékanyagoktól mentes, nagyon élethűen csirkehúslevest mímelő leveskockát. Húsleves helyett zöldséglevessel is működik a leves, többszörösen kipróbáltam már.
2 megjegyzés:
Érdekelne, hogy melyik az a leveskocka, hátha itt is kapható.
Egyébként istenien néz ki ez a leves. :)
@Zsófi: " Naturkost Grünes Land" bio csirkehúsleves kocka.
Összetevöi: tengeri só, élesztökivonat, keményítö, növényi olaj, csirkehús, csirkezsír, hagyma, fokhagyma, zeller, petrezselyem, rozmaring, kurkuma, és természetes aromák.
Azt hiszem a METRO-nak készült termék, ugyanis ezt találtam róla: http://href.hu/x/3kez
Tényleg meg vagyok vele elégedve!
Megjegyzés küldése