Igen szép hátszínszeleteket vettem, és már el is terveztem, hogy grillserpenyőben sütöm meg őket, mire egyszercsak átcsapott a hangulat kínaiba. Lényegében a "vagdalkozás" a leghosszasabb munkafolyamat ezeknél az ételeknél, maga a keverve-sütés ideje elenyésző. Így készült:
- 4 szelet hátszín (rumpsteak)
- 2 ek. olaj
- 1 fej lilahagyma
- 1-1 zöld, sárga, és piros paprika
- 1 szál sárgarépa
- 10 deka zöldbab
- 2 gerezd apró kockákra vágott fokhagyma
- 2 tk. apró kockákra vágott friss gyömbér
- 1 darabka piros-, és zöld csili
- 1 ek. keményítő (+ 1.tk)
- szójaszósz
- rizsbor
- 1 tk. cukor
A hússzeleteket nagyon vékony csíkokra vágom, és elkeverem 4 evőkanál szójaszósszal, 2 evőkanál rizsborral, és a keményítővel. Egy órára a hűtőbe rakom. Közben a paprikát felkockázom, a répát csíkokra, a gyömbért és a fokhagymát finomra, a lilahagymát pedig nagyobb kockákra vágom. A zöldbabot sós vízben 5 percig előfőzöm, majd jéghideg vízzel leöblítem és félrerakom. Egy vastag falú teflonban megforrósítom az olajat, és beledobom a húst. Folyamatos kevergetés közben magas lángon pirítani kezdem. Amikor már egy kis színt kapott a hús, hozzáadom a gyömbért, csilit, és a fokhagymát, 1-2 perc pirítás után pedig a répát, hagymát, és paprikát. Nem tart soká, (talán 5 percig) míg a vékony húscsíkok elkészülnek, a zöldségek pedig ressre sülnek. A zöldbabot csak az utolsó 2-3 percben dobom hozzá. 1 teáskanál keményítőt elkeverek fél deci rizsborral, fél deci vízzel, 2 evőkanál szójaszósszal és egy teáskanál cukorral. Ezt a keveréket öntöm a zöldséges húsra, és átforrósítom vele.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése