szeptember 22, 2007

Szűzérmék rókagombával és gesztenyés krumplifánkkal


Szűzérmék rókagombával és gesztenyés krumplifánkkal

4 személyre
  • 2 szép sertésszűz
  • olaj
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. bacon kockákra vágva
  • 1 pohárka vörösbor
  • 1,5 dl tejszín
  • 1,5 dl húsleves
  • 20 deka rókagomba
  • 1 ek. liszt
  • só, bors
A húst vékonyra szeletelem, sózom, borsozom, és kevés forró olajban megpirítom, majd kiszedem, és melegen tartom. A visszamaradó olajba dobom a bacont, az apróra vágott hagymát és rövid ideig pirítom, majd hozzáadom a felaprított fokhagymát, a megtisztított gombát, és további 6-8 percig pirítom. Leszórom liszttel, majd felengedem a vörösborral és a húslevessel. Visszarakom a szűzérméket, hozzáadom a tejszínt, és készre főzöm. Áfonyával és gesztenyés krumplifánkkal tálalom.

Gesztenyés krumplifánk
  • 6 szem krumpli
  • 1 csésze főtt gesztenye
  • 1 tojás
  • liszt

  • olaj
A héjában főtt krumplit még forrón megpucolom, és krumplinyomón átnyomom. A puhára főtt gesztenyét finomra mixelem. (sajnos nem engedett a krumplinyomónak) Egy tojással, sóval, és annyi liszttel gyúrom össze, amennyitől egy masszív, rugalmas tésztát kapok. Egyforma gombócokra osztom, laposra nyomkodom, és nem túl forró olajban pirosra sütöm.

1 megjegyzés:

Bea aki kicsit mari is írta...

ez annyira egyszeru es annyira finom!remelem meg jelentkezel,imadom ezt az oldalt :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails