augusztus 22, 2007

Hokkaido tejeskalács, második sütés


Ugyanazokat a hozzávalókat hajszálpontosan mértem le, (még a liszet is ugyanabból a csomagból használtam) nem változtattam a tésztán abszolút semmit, mégis már nyers állapotában is teljesen más kinézete, és más állaga volt, mint az első sütésnél. Masszívabb, ruganyosabb, kicsivel keményebb, és kevésbé "ragadós" volt a mostani. Egy fenomén. Vagy pedig az az egyszerű magyarázata a dolognak, hogy szeszélyes lenne az élesztős tészta? Ma így, holnap úgy?
Egyedül a lekenésen változtattam: tejszín helyett tojássárgája-tej keverékkel ecseteltem be sütés előtt a tetejét. A tervezettel ellentétben most is hőlégkeverésnél sütöttem, és félidőben letakartam fóliával.

Mindent összevetve most már nagyjából meg vagyok elégedve a külsejével, ízre és állagra továbbra is ugyanolyan klassz, mint az első volt. Talán még egy dolog: sütőpapírral kibélelt formában talán egy picit világosabb marad. Na de ezt letesztelni még lesz alkalmam!

Itt olvasható a recept!




5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Baccus ez gyönyörűűűű! Ezt már nem lehet, és nem is kell űberelni!

Névtelen írta...

hol lehet tejport venni??? még sose láttam a boltban.
vaj vagy margarin nem kell bele?

Unknown írta...

Nagyobb szupermarketekben szerintem biztos kapható a tejpor!
nem kell bele se vaj, se margarin, mert a 30%-os zsírtartalmú tejszín elég zsíros.

Névtelen írta...

Szia! Az emargit oldalán találtam rá a címedre. Már többen megsütötték a kalácsodat, gondoltam én is kipróbálom. Hááát... Valami isteni finom! Ezerszer jobb mint a bolti!

Névtelen írta...

Csatlakozom!Imádom ezt a kalácsot!
Egy a gond:mostmár minden héten sütnöm kell!!:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails