július 02, 2007

Maci a málnásban



Mondhatnám, mindent a szemnek, semmit a kéznek.
Ajándék palacsintatorta, -mákos-málnás- de mielőtt megváltam tőle megörökítettem magamnak, pedig olyan szívesen lepucoltam volna róla a málnaszemeket. Még szerencse, hogy azért egy kis adagot csináltam saját fogyasztásra is, mert maradandó sérülést okozott volna ha nem kóstolhatom meg. Mint gyerekkoromban a szomszédnéninél a nagy halom gyönyörű kókuszos kocka... 4 oldala csokival bevonva, a tetején kókuszreszelék, hjajj de finom lehetett!
De az ebadta mégsem kínálta meg a kis 5 évest, hanem a cukrászdában kellett megtudnom, hogy belül vajkrémes töltelék van, amit pedig ki nem állhatok!

6 megjegyzés:

Gabojsza írta...

Az én gyerekkori kókuszos kockámban nem volt krém, csak az isteni piskóta(vagy valami hasonló, a négyoldalas csokimáz, az egész bőven meghempergetve kókuszreszelékben.... Még most is érzem az ízét a számban:))) Köszi, hogy eszembe juttattad!

Unknown írta...

Szívesen ;o)
Tudom melyikre gondolsz, gyakran sütöm azt a fajtát, meg ugye finomabb is annál, mint amit említettem.
Ezt a felül kókuszos szabályos kockát inkább csak cukrászdában látni,bár manapság már nem "trendi".

Névtelen írta...

Szia,
kördés Hozzád:
http://href.hu/x/30pn

Névtelen írta...

Létezik, hogy lecsengőben a málnaszezon? Nálunk a piacon már ritkaságszámba megy!Most kezdtem volna bele a sütögetésébe!

Névtelen írta...

Régebben a kókuszos kocka mézes tészta alapú volt, amit én ettem az 1ox1ox5 cm-es, egyet ha meg tudtam enni belőle. A mostaniak valami könnyített tésztából(gondolom olajjal) készülnek, és mindig elfogy, mire megyek a boltba. Pedig imádom.

Névtelen írta...

szuper a kép! kérhetek egy darabot???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails