- 20 deka száraztészta (ebben az esetben zöld-fehér garganelli)
- 1 cukkini
- 30 deka romanesco-karfiol-brokkoli vegyesen
- 1 tk. vaj a forma kikenéséhez
- 1 apró hagyma finomra vágva
- 1 púpozott kanál vaj
- 1 púpozott kanál liszt
- 2,5 dl tej
- 1,5 dl zöldségleves
- só, bors, szerecsendió
- 5 deka reszelt sajt (pecorino, parmezán)
A finomra vágott hagymát megfuttatom a vajon, leszórom liszttel és 1-2 percig kevergetem, ügyelve arra, hogy ne kapjon színt, majd amikor már habzik, felöntöm a tejjel és a zöldséglevessel. Folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, amíg besűrűsödik a mártás. Sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítem. Belekeverem a reszelt sajtot, és az előkészített hozzávalókra kanalazom. 180 fokos sütőbe tolom, és szép aranysárgára sütöm.
A nem vega változatnál egy darabka szép húsos szalonnát apróra vágok, és a hagymával együtt addig sütöm, amíg kisül a zsírja, majd jöhet bele a liszt, tej, stb...
5 megjegyzés:
Ez gyönyörű! :)
a fotó tényleg fantasztikus, és az új ruhád is tetszik:)
Nem is lennék nö, ha nem öltöznék át még néhányszor ;o)
Egy órája még a régi ruhában voltál! Ezek szerint nem tétlenkedtél a hétvégén, gondolom 11-kor majd az új finomságok is fenn lesznek.
Mennyire igazad van!!!
Pár perces késéssel, de fent vannak a csigáid ihlette csigáim! ;o)
Megjegyzés küldése