május 17, 2007

Csőben sült zöldséges tészta

A csőben sült dolgokat ritkán lehet szépen tálalni, de még fényképezni sem egyszerű. Épp ezért most nem a végeredményt mutatom meg, hanem az átváltozás előtti állapotot.



  • 20 deka száraztészta (ebben az esetben zöld-fehér garganelli)
  • 1 cukkini
  • 30 deka romanesco-karfiol-brokkoli vegyesen
  • 1 tk. vaj a forma kikenéséhez
A mártáshoz:
  • 1 apró hagyma finomra vágva
  • 1 púpozott kanál vaj
  • 1 púpozott kanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1,5 dl zöldségleves
  • só, bors, szerecsendió
  • 5 deka reszelt sajt (pecorino, parmezán)
A brokkolit a romanescot és a karfiolt megpárolom, a tésztát megfőzöm és leszűröm, majd egy kivajazott tűzálló tálba lerakom. A cukkiniből zöldséghámozóval vékony szalagokat vágok, összetekerem őket és a tészta közé rakosgatom. A nem szeletelhető cukkinidarabokat felaprítom és kevés vajban megsütve rakom a tészta tetejére.

A finomra vágott hagymát megfuttatom a vajon, leszórom liszttel és 1-2 percig kevergetem, ügyelve arra, hogy ne kapjon színt, majd amikor már habzik, felöntöm a tejjel és a zöldséglevessel. Folyamatos kevergetés mellett addig főzöm, amíg besűrűsödik a mártás. Sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítem. Belekeverem a reszelt sajtot, és az előkészített hozzávalókra kanalazom. 180 fokos sütőbe tolom, és szép aranysárgára sütöm.

A nem vega változatnál egy darabka szép húsos szalonnát apróra vágok, és a hagymával együtt addig sütöm, amíg kisül a zsírja, majd jöhet bele a liszt, tej, stb...

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez gyönyörű! :)

Névtelen írta...

a fotó tényleg fantasztikus, és az új ruhád is tetszik:)

Unknown írta...

Nem is lennék nö, ha nem öltöznék át még néhányszor ;o)

Névtelen írta...

Egy órája még a régi ruhában voltál! Ezek szerint nem tétlenkedtél a hétvégén, gondolom 11-kor majd az új finomságok is fenn lesznek.

Unknown írta...

Mennyire igazad van!!!
Pár perces késéssel, de fent vannak a csigáid ihlette csigáim! ;o)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails