- 30 deka liszt
- 15 deka cukor
- 2 tk. sütőpor
- 1 tk. vaníliakivonat
- 1 tojás
- 250 ml tej
- 5 deka olvasztott vaj
- 10 deka durvára darabolt fehércsoki+ a tetejére egy kevés
- 15 deka fagyasztott málna
A lisztet a cukrot és a sütőport egy tálba teszem. A tejet a tojással, a vaníliakivonattal és az olvasztott vajjal elvegyítem majd a liszthez keverem. Hozzáadom a darabolt csokit, s végül a fagyasztott málnát is óvatosan beleforgatom. Papírkapszlikkal kibélelem a muffinsütőt és belekanalazom a tésztát. A maradék csokidarabkákat belenyomkodom, és 180 fokra előmelegített sütőbe tolom 30 percre. 12 darab igazán finom, gyümölcsös-szaftos muffin lesz belőle.
4 megjegyzés:
Mmmh, die sehen lecker aus! Schade, dass ich kein Ungarisch verstehe.
A leiras szerinte megsütöttem en is, de valahogy nem ez lett eletem legjobb muffinja. A tesztaja olyan kemeny lett, a tetejere meg valoszinü sok csokit tettem, mert irto edes volt. A Tied sokkal jobban nez ki. :o)
Én is megsütöttem a recept alapján, azzal a külömbséggel, hogy a fehér csoki helyett én jó minõségü tejcsokit használtam, és nagyon finom lett. Dupla adag fél nap alatt elfogyott...
Szia Kedves Macikonyha! Most probalkozo vele...kivanj szerencseeet. Koszi a receptet, pont ezt kerestem es lam! Udv. Aniko
Megjegyzés küldése