A recept:
- 60 deka liszt
- 4 dl langyos tej
- 2 db tojássárgája
- 1 csomag szárított élesztő
- 6 deka puha vaj
- 3 ek. cukor
- 1 teáskanál só
A fenti hozzávalókat a robotgéppel bedagasztom, de a vajat csak akkor adom hozzá, ha már összeállt a tészta. Szép simára dagasztom, s amikor elválik az edény falától, liszttel leszórom, és letakarva fél óráig pihentetem. Ezután max. ujjnyi vastagra kinyújtom és 20 deka puha vaj + 3 ek. liszt simára elkevert egyvelegével megkenem. Összehajtogatom és lisztezett tálcára téve letakarva 20 percre a hütőbe teszem. A hajtogatást és a hűtést még kétszer megismétlem. Kettévágom a tésztát. Az egyik felét egy kb. 30x50 cm-es téglalappá nyújtom ki, majd 3 db 10 cm-es szélességű csíkra vágom. A tészták közepére helyezem a tölteléket egy csíkban, és ráhajtom a széleket. 4-5 darabra vágom az így kapott hengert, kifli formára hajlítom a darabokat, és sütőpapírral kibélelt tepsire fektetem őket. Olvasztott vajjal megkenem, és 190°C-ra előmelegített sütőbe tolom. Hőlégkeverésnél addig sütöm, amíg világos aranybarna nem lesz mindegyikük. Még melegen leporcukrozom.
A töltelék:
A töltelék:
- 4 ek. házi baracklekvár
- 2 ek. méz
- tej
- 25 deka darált dió
- 25 deka darált mák
- 25 deka cukor
A lekvárt a mézzel a cukorral és kb. 1 d l tejjel a mikróban felhevítem, majd megfelezve hozzáöntöm a dióhoz és mákhoz. Annyi forró tejet adok még hozzá, amennyit épphogy felvesz. Mielőtt a tésztába töltöm, hagyom teljesen kihűlni. Csak miután megsültek a kiflik, jutott eszembe, hogy felvert tojáshabbal is összedolgozhattam volna a tölteléknek valókat. Azt hiszem talán az még "igazibb" búrkifli töltelék lett volna.
2 megjegyzés:
Nagyon finom!!!!!!!!!!!!!
Szia! Gratula a blogodhoz! Szuperek a receptek, gyönyörűek a fotók! Szeretném felhívni a figyelmedet, hogy ezt a receptedet itt közzé tették anélkül, hogy hivatokznának rád: http://www.nlcafe.hu/forum/index.php?id=1057&fid=441&topicid=82811&bw=1&forumuser=&forumuserid=&step=3&page=278
További sok sikert, Eszter
Megjegyzés küldése