március 06, 2007

Hamis rétes

* 14 db pici palacsinta
* vaj a forma kikenéséhez és a tetejére
* cukros mák egy pici tejszínnel kikeverve (ne túl folyósra!)
* 25 deka cukros vaníliás túró + 2 tojássárgája
* 1 csésze meggy + kevéske meggylé + cukor
* 1 tk. keményítöpor a sürítéshez



A meggy levét cukorral felforralom. Hideg meggylével simára keverem a keményítöt és besürítem vele a levet. A meggyszemeket csak átforrósítom benne. Nagyon sürünek és krémesnek kell lennie!
A cukrozott mákot kevés tejszínnel simára keverem.
A túrót 2 tojássárgájával és vaníliás cukorral elkeverem.
Egy darab folpackot a munkalapra terítek, erre 3 db palacsintát fektetek, úgy, hogy fedjék egymást egy kicsit. A közepére terítem a mákot egy vastag csíkban egyenletesen. A fólia segítségével feltekerem a palacsintát, mint a rétest.
A túrót és a meggyet ugyanígy beletöltöm 3-3 palacsintába.
Egy özgerinc formát kivajazok és 5 db palacsintával kibélelem. A palacsinták fedjék egymást, és a széleken lógjanak túl.
Most ügyesen a formába görgetem a kész palacsintarudakat egymás után. Rájuk hajtom a túllógó széleket. Vajdarabkákat teszek a tetejére, és 200 fokra elömelegített sütöben 20 percig sütöm.
Langyosra hütve, porcukorral leszórva tálalom.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Esküszöm eldobom az agyam!!!!!!!!Ez gyönyörű!üdv!Zsuzsa

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails