- 2 kis pohár natúr joghurt
- 4-5 ek. zabpehely
- 2 ek. méz
- 2 lap zselatin
- 1 csésze málna
- 2 marék goji-bogyó
- 4-5 kocka fehércsoki
- 1 marék szárított tőzegáfonya
- 4-5 darab aszalt sárgabarack
- a díszítéshez néhány szem goji-bogyó és fehércsoki
A  zabpelyhet összekeverem a mézzel, joghurttal és az apróra vágott sárgabarackkal meg a tőzegáfonyával.  A zselatint hideg vízbe áztatom.  A málnát  és  a goji-bogyót a botmixerrel pürésítem majd  megmelegítem a mikróban.  Először a kinyomott zselatinlapok egyikét majd néhány kocka reszelt fehércsokit feloldok benne, és hűlni hagyom.  A másik zselatinlapot 1-2 kanál forró tejben vagy vízben szintén feloldom és  miután 1-2  kanállal belekevertem a müzliből, hozzákeverem a többit is.  Koktélpoharakba  felváltva rétegezem a joghurtos müzlit és a málnapürét.  Néhány órára, vagy 1 éjszakára behűtöm  mielőtt egy desszertes tálkára fordítva tálalom.



 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

6 megjegyzés:
hihetetlen, hogy mit hoztál össze egy műzliből ;) gyönyörűen néz ki, s gondolom legalább ennyire finom is volt ;)
csodás!
Ha ilyen gyönyörű reggelivel indítunk mi rossz jöhet aznap?
Kricso, jó, hogy említed! Állítólag ha reggelire rácsálja el az ember a napi goji adagját, jó lesz töle a közérzete!;o)))
Irány a biobolt, tankoljunk fel goji-ból!!!!
HEllo
Itt is kapható:
Farkasbogyó, goji
kipostáznak országszerte
Ez a szárított kínai változata ami hatóanyagokban jóval gazdagabb változata mint az itthon őshonos fajtának. Teába áztatva is finom úgy visszanyeri "eredeti" formáját.
Megjegyzés küldése