május 04, 2008

Goji-müzli - VKF! XV.

Ahogy így utólag elnézem, vörös fonal módjára néhány utóbbi bejegyzésemből is került 1-2 morzsa a goji-müzlibe. Így a málna, a Bircher müzli, a zselatin, és a fehércsoki is előfordul benne, meg persze a lényeg: a goji-bogyó. Tehát ez egy édes, de nagyon egészséges reggeli, vagy akár desszert is lehet. A müzlire nem igazán jellemző kinézete miatt úgy gondoltam, hogy akár a Beatbull által meghirdetett VKF-re is benevezhetek vele, mint kaméleon-müzli ;o)

A hozzávalók mennyiségét 2 személyre találomra állítottam össze, nagyjából így:
  • 2 kis pohár natúr joghurt
  • 4-5 ek. zabpehely
  • 2 ek. méz
  • 2 lap zselatin
  • 1 csésze málna
  • 2 marék goji-bogyó
  • 4-5 kocka fehércsoki
  • 1 marék szárított tőzegáfonya
  • 4-5 darab aszalt sárgabarack
  • a díszítéshez néhány szem goji-bogyó és fehércsoki

A zabpelyhet összekeverem a mézzel, joghurttal és az apróra vágott sárgabarackkal meg a tőzegáfonyával. A zselatint hideg vízbe áztatom. A málnát és a goji-bogyót a botmixerrel pürésítem majd megmelegítem a mikróban. Először a kinyomott zselatinlapok egyikét majd néhány kocka reszelt fehércsokit feloldok benne, és hűlni hagyom. A másik zselatinlapot 1-2 kanál forró tejben vagy vízben szintén feloldom és miután 1-2 kanállal belekevertem a müzliből, hozzákeverem a többit is. Koktélpoharakba felváltva rétegezem a joghurtos müzlit és a málnapürét. Néhány órára, vagy 1 éjszakára behűtöm mielőtt egy desszertes tálkára fordítva tálalom.






6 megjegyzés:

Beatbull írta...

hihetetlen, hogy mit hoztál össze egy műzliből ;) gyönyörűen néz ki, s gondolom legalább ennyire finom is volt ;)

fakanal írta...

csodás!

Kricso írta...

Ha ilyen gyönyörű reggelivel indítunk mi rossz jöhet aznap?

Maci írta...

Kricso, jó, hogy említed! Állítólag ha reggelire rácsálja el az ember a napi goji adagját, jó lesz töle a közérzete!;o)))

Kricso írta...

Irány a biobolt, tankoljunk fel goji-ból!!!!

Gizella írta...

HEllo

Itt is kapható:
Farkasbogyó, goji
kipostáznak országszerte

Ez a szárított kínai változata ami hatóanyagokban jóval gazdagabb változata mint az itthon őshonos fajtának. Teába áztatva is finom úgy visszanyeri "eredeti" formáját.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails