április 26, 2008

Gyömbéres-narancsos csirke


Egy magaziban olvastam ennek az ételnek a receptjét. Egyszerű, fűszeres, pikáns, gyümölcsös. Ajánlom!

Így készül:
  • 4 egész csirkecomb
  • 3 tk. só
  • 4 deka friss gyömbér
  • 1 narancs leve
  • 8 ek. méz
  • 4 ek. olaj
  • 6 szem borókabogyó
  • 1 egész kezeletlen narancs héjastól felszeletelve
A csirkecombokat alaposan bedörzsölöm a sóval és egy sütőzacskóba csomagolva fél órára a hűtőbe teszem. Közben elkészítem a marinádot: a gyömbért meghámozom és vékony szeletekre vágom, majd összekeverem a narancslével, olajjal, mézzel, és a késsel összenyomkodott borókabogyóval. A csirkecombokra öntöm a marinádot, és kicsit összeforgatom vele a zacskón belül. A narancsszeleteket a hús alá rakom, és így érlelem a hűtőben még 30 percig, majd 2 kis lukat vágok a zacskó tetején, és 180°C fokos sütőben (hőlégkeverésnél) kb. 40 perc alatt készre sütöm. Az utolsó 10 percben felvágom a zacskó tetejét teljes hosszában, és megpirítom a húst.

Aki bátor és kísérletező kedvű, annak ajánlom az eredeti receptben írt sómennyiséget kipróbálásra. 2 combhoz 3 evőkanálnyit ír, de eddig még képtelen voltam rászórni ezt az adagot.


A recept eredetije innen származik: (Essen&Trinken- Für Jeden Tag)



6 megjegyzés:

Csibe írta...

Ez a recept nekem való! Kösziiii!

Maci írta...

Hm, pici lányom dícsérö kommenteket ír a nevemben, és mire megnézhetném már törli is...kár :o(

Csibe, melegen ajánlom, nagyon finom!

nosalty írta...

pár hónapja én is csináltam hasonlót, csak citrom-gyömbér párosítással, ezt a narancsosat is ki fogom próbálni!

Maci írta...

Nosalty, biztos nem fogod megbánni!

Névtelen írta...

Hm,nekem ez nem jön be.nem szeretem a gyümölcsös husokat.egyszerüen nem megy.

Maci írta...

Hm, hát akkor bizony semmiképp ne fözd meg magadnak ;o)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails