- 20 deka babapiskóta
- 10 deka megolvasztott vaj
- 4 dl hideg tejszín
- 20 deka Philadelhia krémsajt
- 2 tasak vaníliás cukor
- 1 citrom leve
- 6 ek. cukor
- 1 doboz citromos gyümölcszselé (25 g) "Götterspeise"
A babapiskótát ledarálom, hozzáöntöm a megolvasztott vajat, és egyenletesen összedolgozom egy finom morzsává. Egy 24 cm-es csatos tortakarikába szórom a morzsa 3/4 részét, és alaposan lenyomkodom. A zseléport 3 evőkanál cukorral és egy csésze vízzel simára keverem egy kis edényben, és 10 percig állni hagyom. Ezután addig melegítem, amíg fel nem oldódik a cukor, majd kihűtöm. (nem szabad felforralni!) A krémsajtot a maradék cukorral és a citromlével simára keverem, majd a kihűlt zselét is hozzántöm. A vaníliás cukorral kemény habbá verem a tejszínt, és beleforgatom, végül pedig a tortaformába öntöm a krémet. Elsimítom, és a tetejére szórom a maradék morzsát. Legalább 3-4 órára a hűtőbe teszem, mielőtt felvágom.
5 megjegyzés:
Babapiskóta helyett javaslom az ikeás gyömbéres kexet, ami most már a corában is kapható
Macika! Édes tejszínről szól a fáma? Vagy esetleg főzőtejszínről van szó? Szeretném kipróbálni, és szeretném "hűen"!
Megköszönném, ha megírnád...
Ofélia
Igen, 30% zsírtartalmú édes tejszín kell hozzá!
Szia Maci! Öröm nézelödni itt... Ez nagyon jol hangzik, el is mentettem a linket :) A marciusi szuletesnapunkra szerintem ki is probalom :))
Szia! :) Ha nem találok citromos gyümölcszselét .."Götterspeise"-t? mivel helyettesíthetem? :(
Megjegyzés küldése