Hosszú évekig nagyon szívesen néztem Alfred Biolek műsorait, ahová hétről hétre mindig új vendégek látogattak el. Színészek, politikusok, zenészek, és más közéleti személyiségek mutatták be konyhai tudományukat, és 1-1 kedvenc ételüket főzték meg a kamera előtt.
Egyik alkalommal Simone Thomalla járt vendégségben az "Alfredissimoban", és ezt a rukolás tésztasalátát készítette. Amikor aztán egy olasz üzletben friss orecchiette tésztát találtam, beugrott ez a recept, és magam is megcsináltam. Azóta mindannyiunk nagy kedvence lett, és rendszeresen terítékre is kerül. Most vendégségbe vittem ezt a tál salátát, így aztán csak kutyafuttában sikerült megörökíteni félkész állapotban, -a konyha és a kijárati ajtó között- de ennek ellenére úgy gondoltam, kép ide vagy oda, ideje lesz publikálni a receptet. Eredetileg sajtról nem szólt a fáma, így a pecorinoval való kiegészítés már saját adalék, akárcsak a sziruppá besűrített balzsamecet is. Madársalátával is kísérleteztem már, szintén nagyon ízlett, nekem a leginkább langyosan, nem száraztésztából, hanem zacskóban kapható frissből.
Egyik alkalommal Simone Thomalla járt vendégségben az "Alfredissimoban", és ezt a rukolás tésztasalátát készítette. Amikor aztán egy olasz üzletben friss orecchiette tésztát találtam, beugrott ez a recept, és magam is megcsináltam. Azóta mindannyiunk nagy kedvence lett, és rendszeresen terítékre is kerül. Most vendégségbe vittem ezt a tál salátát, így aztán csak kutyafuttában sikerült megörökíteni félkész állapotban, -a konyha és a kijárati ajtó között- de ennek ellenére úgy gondoltam, kép ide vagy oda, ideje lesz publikálni a receptet. Eredetileg sajtról nem szólt a fáma, így a pecorinoval való kiegészítés már saját adalék, akárcsak a sziruppá besűrített balzsamecet is. Madársalátával is kísérleteztem már, szintén nagyon ízlett, nekem a leginkább langyosan, nem száraztésztából, hanem zacskóban kapható frissből.
- 1 nagy csokor friss rukola
- 50 deka friss orecchiette (jobb híján a dobozos barilla is megteszi)
- 20 deka koktélparadicsom
- 20 deka fekete olíva
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 deka haszálvékonyra gyalult pecorino
- 1 dl balzsamszirup
- 1 dl olívaolaj
- méz
- só, bors
Az öntethez sima emulzióvá mixelem a balzsamszirupot, sóval pépesre nyomkodott fokhagymát, borsot, ízlés szerint 1-2 kanál mézet, és az olívaolajat. Az olívát felkarikázom, a paradicsomokat félbevágom, a rukolát megmosom és leszárítom, a tésztát pedig al dente megfőzöm. Hozzáadom a vékonyra gyalult pecorinot, és összekeverem az öntettel. 8 személyes adag.
5 megjegyzés:
CSak remeltem ,hogy itt talalom ma a "kedvenc " salatamat!.Ugyanis nalam jart vendegsegben:). 1 biztos , finomabbat meg nem ettünk!Aztan a csibemaj pastetom sem volt utolso :)hmmmm...
Tök jó! ;o)
Der Salat war super lecker! Und die Leberpastete ein Genuß. Köstlich.
Simona, du bist einfach coooool! ;o)
Hey Maci!! Also ich bin beeindruckt von deinen Kochkünsten,und damit meine ich wie lecker dein Essen aussieht!!Ich würde mich freuen wenn du mir ein köstliches Bild schicken würdest!!!!!Also dann Ciao!!! :)
Megjegyzés küldése