október 29, 2007

Caesars Salad



Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 római saláta
  • 4 darab csirkemellfilé
  • 4 szelet friss fehér kenyér
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • fél dl olívaolaj
  • 3-4 ek. reszelt parmezán
Az öntethez:
  • 1 dl semleges ízű olaj
  • fél citrom leve
  • 1 tk. mustár
  • 1 tk. szardellapaszta (vagy 2-3 szardellafilé villával szétnyomkodva)
  • 2 tojás
  • só, bors
  • 1-2 tk. worcestershire mártás
Az öntethez 2-3 percig főzöm a tojásokat, leöblítem őket, és a sárgáját egy magas keverőpohárba teszem. Hozzáadom az összes többi hozzávalót, és botmixerrel selymesre mixelem. Sóval és borssal ízesítem.
A kenyeret 2x2 cm-es kockákra vágom, és megcsepegtetem az olívaolajjal elkevert pépesre nyomkodott fokhagymával. Sütőpapírt terítek egy tepsire, elosztom rajta a kenyérkockákat, és 180°C fokon kb. 10 perc alatt aranysárgára pirítom a sütőben.
A csirkemellet fűszerezem, és kevéske olívaolajon megsütöm a grillserpenyőben. A salátát megmosom, leszárítom, falatokra tépkedem, majd alaposan összeforgatom az öntettel, hogy mindenütt vékonyan bevonja a leveleket. Tányérra szedem, megszórom reszelt parmezánnal, rápakolom a felcsíkozott húst, és a pirított kenyérkockákat. A tányéron olívaolajat csepegtetek rá.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szeretnek gratulalni a klassz bloghoz,szepek a fotok,es valtozatosak a receptek.Sutni nem nagyon szoktam,de toled kedvet kapok hozza!!!
A cesar salatat egeszen ugyanigy csinaljuk mi is!Nagy kedvencunk!

Névtelen írta...

szia!

szardellapasztát és worcestershire mártást hol lehet kapni? még sosem használtam ilyeneket..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails