augusztus 19, 2007

Sertéskaraj kelkáposztával és gorgonzolával


Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 szelet karaj
  • egy kisebb fej kelkáposzta fele
  • 5 szelet kenyér
  • só, bors
  • olívaolaj
  • 5 deka krémsajt
  • 15 deka gorgonzola
  • 1 gerezd fokhagyma
A kelkáposztát vékony csíkokra vágom, sóval, borssal ízesítem, és a párolóbetétben puhára párolom. Még forrón belekeverem a krémsajtot, belecsipkedek egy kenyérszeletet, és a gorgonzola egyharmadát. A karajszeletek széleit éles késsel bevagdosom, sózom, borsozom, és kevés olívaolajon mindkét oldalát megpirítom, ezután kevéske vizet aláöntve fedő alatt puhára párolom. A kelkáposztát közben néha átkeverem, hogy a sajt és a kenyér is szépen elolvadjon benne. Alufóliával kibélelem a tepsit, és kevés olajat kenek az aljára. Ráfektetem a húsokat, és kevés sóval pépesre zúzott a fokhagymagerezddel, bekenegetem. A kelkáposztát ráhalmozom a szeletekre, rácsipkedem a maradék gorgonzolát és forró sütőben addig sütöm, amíg a sajt elolvad, és pirulni kezd. Olívaolajjal mecsepegtetett pirítósra locsolom a fólián összegyűlt szaftot, és ráfektetem a húst.

Sütés előtt...

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails