Hozzávalók 4 személyre:
- 4 szelet karaj
- egy kisebb fej kelkáposzta fele
- 5 szelet kenyér
- só, bors
- olívaolaj
- 5 deka krémsajt
- 15 deka gorgonzola
- 1 gerezd fokhagyma
A kelkáposztát vékony csíkokra vágom, sóval, borssal ízesítem, és a párolóbetétben puhára párolom. Még forrón belekeverem a krémsajtot, belecsipkedek egy kenyérszeletet, és a gorgonzola egyharmadát. A karajszeletek széleit éles késsel bevagdosom, sózom, borsozom, és kevés olívaolajon mindkét oldalát megpirítom, ezután kevéske vizet aláöntve fedő alatt puhára párolom. A kelkáposztát közben néha átkeverem, hogy a sajt és a kenyér is szépen elolvadjon benne. Alufóliával kibélelem a tepsit, és kevés olajat kenek az aljára. Ráfektetem a húsokat, és kevés sóval pépesre zúzott a fokhagymagerezddel, bekenegetem. A kelkáposztát ráhalmozom a szeletekre, rácsipkedem a maradék gorgonzolát és forró sütőben addig sütöm, amíg a sajt elolvad, és pirulni kezd. Olívaolajjal mecsepegtetett pirítósra locsolom a fólián összegyűlt szaftot, és ráfektetem a húst.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése