augusztus 07, 2007

Piononos de Santa Fe


4 hét konyha és blogszünet után közel 1500 fotóval a tarsolyomban nehéz volt eldönteni, mivel kezdjem a "visszazökkenést". Édesszájú lévén talán nem túl fura, hogy egy igazi nyalánkságra esett a választásom.
Granada leghíresebb süteménye a pionono, ami egy likőrrel és sziruppal átitatott piskóta, fahéjas-tejszínes krémmel töltve. Egy Ceferano Isla nevű Santa Fe-ből származó cukrász sütötte elsőként, Pius pápa tiszteletére.
Itthon valószínűleg nem fogok a sütésével kísérletezni, bár biztos létezik néhány egészen elfogadható recept, mégis jobban bízom a cukrászok tudományában, még ha első ránézésre nem is tűnik olyan bonyolultnak. A spanyolok egyébként azt állítják, hogy az eredeti receptet hét lakat alatt őrzik, akár a pepsi titkos receptúráját...


A kávéházi verzió nem rossz, -pl. a Plaza Bib-Ramblán- de messze nem ér fel a kicsi, remegősen-krémes, filigrán minyonokkal, amelyek sok cukrászdában kaphatóak bedobozolva, jól behűtve, elvitelre készen. Ezeket érdemes még a reptéren is beszerezni a nyaralás végén, otthon kitünően lehet velük vígasztalódni.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez betyáros visszatérés, de azért nem lett volna rossz a receptje sem!

Gabojsza írta...

Üdv újra "itthon"!

Névtelen írta...

Szia Maci!
Isten hozott itthon!
Ezt a kínzást....imádom a spanyol sütiket, fantasztikusak.
Ilyet még nem ettem, de nyitott szemmel fogok járni.
:-)

Névtelen írta...

Na végre! Remélem az 15oo képből juttatsz nekünk is, no meg sok-sok ízes beszámolót!

Unknown írta...

Aranyosak vagytok lányok! Köszönöm a kedves bejegyzéseket!
Sok finomat és szépet fényképeztem, akad 1-2 recept is, tehát lesz "anyag" a következö napokra!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails