Cukrot és sót nem kívánt szerintem, simán vajjal összegyúrva simítottam a formába.
Az alaphoz:
- 16 deka darált kakaós keksz (20 deka teljes kiőrlésű keksz)
- 8 deka olvasztott vaj (10 deka) (negyed tk. só, 2,5 deka cukor)
A krémhez:
- 60 deka krémsajt (67,5 deka)
- 20 deka tejföl (180 ml)
- 20 deka cukor
- 3 tojás
- 1 tk. vaníliakivonat
- 20 deka citromkrém
A kekszet megdarálom, és az olvasztott vajjal összegyúrom. Egy 26 cm-es tortaformába nyomkodom. (24 cm-esben még peremet is sikerül ebből a mennyiségből csinálni, tehát ajánlott a kisebbet venni!) 175 fokra előmelegített sütőbe tolom, és 10 percig sütöm. Hagyom teljesen kihűlni.
A krémhez a sajtkrémet, cukrot , vaníliakivonatot és a tejfölt mixerrel elkeverem, egyenként hozzáadom a tojásokat. A kekszes alapra simítom, és rákanalazom a simára kevert citromkrémet. Villával márványosra firkálom a 2 krémet. 150 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöm. Miután megsült, azonnal meglazítom késsel a szélét, hogy vissza tudjon húzódni. Mivel nálam alig volt perem, nehezebben ment a meglazítás, ugyanis a krém meglehetősen rátapadt a formára. 2 óráig hűlni hagyom, majd további 4 órára lefedetlenül a hűtőbe rakom.
Forrás: Chili und Ciabatta
Forrás: Chili und Ciabatta
7 megjegyzés:
Tetszenek a színek, amiket összeraktál a tortához.
micsoda színkavalkád! most, hogy kicsit beborult az idő, külön jólesik :))
Újabb merénylet a kalóriák és a pénztárca ellen. Mert most mehetek a Culinarisba Lemon Curd-ot venni.Már úgy is ki akartam próbálni, de halogattam. Most viszont már muszáj is, a sütid miatt!
I don't speak your lenguage, but I love this foodblog, photos and the recipe too!!! ;-)
Cheers from Turin (Italy)... :o)
Hol vagy MÁ?????????????!!!!!!
Kedves Maci!Hol vannak az újabb nyalánkságok?
Macikám! Nem lesz sok ebből a nyaralásból? Nekünk már nagyon hiányzol!
Megjegyzés küldése