Hogy mi sül ki abból, ha férfiak rendszeresen főzőtanfolyamra járnak? Na, erre pontos választ nem tudok adni, mivel a férjem itthon azóta se főz, tanfolyam ide vagy oda, igaz nem is kívánnám el tőle. Súszter maradjon a kaptafánál, igaz? Viszont egy dolgot nagyon becsülök a tanfolyamban: az évente egyszer megrendezett családi estet, ahová kivételesen a feleségek is meg vannak hívva. A férficsapat A-tól Z-ig felelős az estért, kezdve az anyagbeszerzésnél, a terítésen át a mosogatásig minden az ő dolguk ilyenkor.
A terembe lépve szívmelengető látvány tárult elénk, fehér abroszokkal terített, ráadásul virággal dekorált csinos asztalok vártak. Mindegyikükön egy-egy tál serrano sonka, manchego, finom vörösbor, és ásványvíz állt. A konyhában a nagy sürgés forgás és néhány túlbuzgó kiskukta megakadályozták, hogy szemtlenül a fedő alá fényképezzek, és kézzel-lábbal-fakanállal tiltakoztak az ellen, hogy a lencse elé kerüljenek. Ha tudták volna, hogy engem csak a főztjük érdekel, biztos nem hadonásztak volna annyit...
Annak ellenére, hogy igen szép látványt nyújtott, én sajnos képtelen vagyok megenni a bacalaot -de mint kiderült evvel nem vagyok egyedül- helyette egy szemet gyönyörködtető paprikás-sajtmártásos csirkemellet kaptam, pirítósra halmozva, tetején vörösboros ribizlivel. Mmmmm! Nagyon finom! Még jó, hogy előre felkészültek a fiúk, és tudták ki mit szeret, vagy éppen nem szeret, így nem érte őket meglepetés, az asszonyságok pedig egytől egyig elégedettek voltak az eléjük tálalt ételekkel.
Pórul jártam már vele, mégis imádom a churrot! Mióta a konyhám churromentes övezetnek lett kinyilvánítva, még inkább felcsillan a szemem, ha egy churrostand közelébe jutok. Nagyon szórakoztató, ahogy a forró olajba préselik a tésztát evvel az egyszerű, mégis nagyszerű masinával. Kicsit elcsodálkoztam, hogy fúrógépre szerelt keverőfejjel keverték be a tésztát, mégpedig olyannal, amivel a csemperagasztóhoz használnak a burkolómesterek. Persze egy 10 literes vödörre való masszív tésztát nehezen lehetne kézi mixerrel összeállítani.
Miután a hengerbe tömtek egy adag tésztát, közvetlenül a forró olajba nyomnak belőle egy-egy csíkot. Egyszerűen ollóval vágják el a darabokat. Néhány pillanat alatt szép pirosra sül a tészta a forró olajban, eztán kiszedegetik, megszórják fahéjas cukorral, és máris lehet venni, vinni.
Délután 4-kor nem sokan vitték a mellé járó forró csokoládét, pontosabban senkinek nem volt eszében, hogy mártogasson. Bár csak íratlan szabály szól róla, de a churro tipikus napszaka hajnalban, a fiesta végetértével van. Olyankor térnek be a churreriákba az elfáradt bulizók, megreggeliznek egy adag csokiba mártogatott fánkot, és még kakasszó előtt fáradtan, de jóllakottan ágyba bújnak.
10 megjegyzés:
1. hát ezek a férjek..nem jutok szóhoz!
2.azért churrot még nem próbáltál otthon, ugye, mert akkor feladom.
Hmm! Ide én is elküldeném az enyémet:-))
Hajaj, de bizony próbáltam! Kórházban végeztem elsö fokú égési sérülésekkel, de még így is szerencsém volt a szerencsétlenségben. Persze ettöl függetlenül még nyugodtan megsütheted otthon, de nem árt kicsit óvatosabbnak lenni mint én voltam.
Hogy mik vannak? Ez a churro nagyon érdekes. Tökéletes gyerek után tökéletes férj. Gratulálok!
Majdnem! Kedves füszer és lélek, majdnem! A töketlen-; illetve tökéletlenségeiket nem publikálom, azokat mééélyen eltitkolom ;o)
majd csinálsz inkább te churrot, ha lesz gasztroblogger találkozó:-) én pár éve a Jánosban kötöttem ki , amikor wokban kis húsgolyótkat sütöttem, és megbillent a nagy vasedény...
Na, egyszer még hösi halált halunk a konyhában :oP
Sziasztok! Churro receptre ez jó? Wikipedia adta ki...
Hozzávalók:
1 evőkanál olívaolaj
1/4 teáskanál só
2 csésze liszt
étolaj-sütéshez
2 pohár víz
cukor (a mártogatáshoz)
Nem hangzik rosszul! Hasonlóan csináltam én is mindig:
2 személyre:
* 20 deka liszt
* 2 mokkáskanál sütöpor
* 1 mokkáskanál só
* kb. 2 dl víz
Köszi szépen:) Ezek a képek meghozták az étvágyam:D
Jah nem churro-téma, de a kakaós csigádat megcsináltam és isteni finom;) Köszi érte:D
Megjegyzés küldése