A recept:
- 60 deka sovány sertéshús
- 1 nagy fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 tk. oregano
- fél tk. kakukkfű
- 30 deka pizzaparadicsom (darabolt érett paradicsom a dobozból)
- 1 ek. sürített paradicsom
- 4 kisebb padlizsán
- 5 nagyobb szem krumpli
- 20 deka feta
- 2,5 dl tej
- 1 ek. vaj
- 1 ek. liszt
- 1 tojás
- szerecsendió, pár csepp citromlé
- olívaolaj
Olajon megdinsztelem a hagymát, rádobom a darált sertéshúst, ráreszelem a fokhagymát, sóval, borssal, oreganóval, kakukkfűvel fűszerezem és morzsásra pirítom. Kevés vízzel felöntöm, és fedő nélkül zsírjára sütöm. Ráöntöm a pizzaparadicsomot, belekeverem a paradicsompürét és alacsony lángon, puhára főzöm. A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom és hűlni hagyom. Ha kihűlt, vékonyra felszeletelem. A padlizsánt meghámozom, majd hosszában közel 1 cm vastag szeletekre vágom. Sóval megszórom és legalább fél óráig állni hagyom. Serpenyőben olajat forrósítok, a padlizsánszeleteket több réteg papírtörlőn alaposan leszárítom, és az olajban megsütöm. Papírtörlőre kiszedem. Egy kivajazott tűzálló tálba lerakok egy sor megsózott krumplit, padlizsánt, ragut, és fetát morzsolok rá. A rétegezést addig folytatom, amíg a hozzávalókból kitart. Mivel besamelt terítek a tetejére, kivételesen mindegy, hogy mi kerül felülre.
Vajból, lisztből és tejből besamelt készítek, sóval, borssal, szerecsendióval és citromlével ízesítem, a felvert tojást és a megmaradt fetát belekeverem, és a felső rétegen elosztom. Pár csepp olajjal megcsepegtetem és 45 percre betolom a 200°C-ra előmelegített sütőbe.
Vajból, lisztből és tejből besamelt készítek, sóval, borssal, szerecsendióval és citromlével ízesítem, a felvert tojást és a megmaradt fetát belekeverem, és a felső rétegen elosztom. Pár csepp olajjal megcsepegtetem és 45 percre betolom a 200°C-ra előmelegített sütőbe.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése