június 25, 2007

Muszaka update




A recept:
  • 60 deka sovány sertéshús
  • 1 nagy fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 tk. oregano
  • fél tk. kakukkfű
  • 30 deka pizzaparadicsom (darabolt érett paradicsom a dobozból)
  • 1 ek. sürített paradicsom
  • 4 kisebb padlizsán
  • 5 nagyobb szem krumpli
  • 20 deka feta
  • 2,5 dl tej
  • 1 ek. vaj
  • 1 ek. liszt
  • 1 tojás
  • szerecsendió, pár csepp citromlé
  • olívaolaj
Olajon megdinsztelem a hagymát, rádobom a darált sertéshúst, ráreszelem a fokhagymát, sóval, borssal, oreganóval, kakukkfűvel fűszerezem és morzsásra pirítom. Kevés vízzel felöntöm, és fedő nélkül zsírjára sütöm. Ráöntöm a pizzaparadicsomot, belekeverem a paradicsompürét és alacsony lángon, puhára főzöm. A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom és hűlni hagyom. Ha kihűlt, vékonyra felszeletelem. A padlizsánt meghámozom, majd hosszában közel 1 cm vastag szeletekre vágom. Sóval megszórom és legalább fél óráig állni hagyom. Serpenyőben olajat forrósítok, a padlizsánszeleteket több réteg papírtörlőn alaposan leszárítom, és az olajban megsütöm. Papírtörlőre kiszedem. Egy kivajazott tűzálló tálba lerakok egy sor megsózott krumplit, padlizsánt, ragut, és fetát morzsolok rá. A rétegezést addig folytatom, amíg a hozzávalókból kitart. Mivel besamelt terítek a tetejére, kivételesen mindegy, hogy mi kerül felülre.

Vajból, lisztből és tejből besamelt készítek, sóval, borssal, szerecsendióval és citromlével ízesítem, a felvert tojást és a megmaradt fetát belekeverem, és a felső rétegen elosztom. Pár csepp olajjal megcsepegtetem és 45 percre betolom a 200°C-ra előmelegített sütőbe.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails