május 09, 2007

Epertorta stracciatella krémmel

Bizony ez egy eper és nem pedig epetorta. Méghogy aki korán kel, aranyat lel...
Aki korán kel az álmos, és nem látja mit ír! :o)

Szeretem a sütés nélküli tortákat, és úgy veszem észre, a vendégeim úgyszintén. Ez a példány egy tökéletes nyári desszert, mégpedig olyan, ami egy kiadós grillparti után is könnyen csúszik.
A krém ezúttal is a jól bevált mascarpone-krémtúró-tejszínhab trióra építkezik, minimális cukorral édesítve. A keserűcsoki szálkák és darabkák pedig ellenállhatatlanná teszik...




  • 20 deka babapiskóta
  • 8 deka olvasztott vaj
  • 25 deka mascarpone
  • 2 d tejszín
  • 2 pici zacskó habfixáló
  • 25 deka krémtúró
  • 10 deka keserűcsoki
  • 2 ek. cukor
  • 1 kg. eper
  • 5 dl piros gyümölcslé és gyümölcstea keveréke
  • 2 ek. cukor
  • 2 zacskó tortazselépor

A babapiskótát egy műanyagzacskóba teszem, sodrófával finomra összetöröm, majd elmorzsolom az olvasztott vajjal. Egy 28 cm-es tortaformába szórom, majd alaposan belenyomkodom a vajas morzsát. A túrót és a mascarponét kikeverem a cukorral, majd beleforgatom a habfixálóval keményre vert tejszínhabot, és a "szálkásra" aprított csokit. A krémet a piskótás alapra kenem. A megmosott epret felaprítom, és a krémre szórom. Picit belenyomkodom.

A tortazseléport a cukorral és kevés gyümölcslével simára keverem egy edényben, majd apránként hozzáadagolom a maradék levet. Folyamatos kevergetés mellett felforrósítom a zselét, és azonnal az eperre kanalazom. Legalább 4 órára a hűtőbe rakom a tortát felvágás előtt.
------------------------------------------------------------------------------------------------
Genial einfache Erdbeer-Stracciatella Torte, ohne Backen!

  • 200 g Löffelbiskuits
  • 80 g geschmolzene Butter
  • 250 g Mascarpone
  • 200 ml Sahne
  • 2 Päckchen Sahnefest
  • 250 g Quark
  • 100 g Zartbitterschokolade in feine Späne geschnitten
  • 2 EL Zucker
  • 1 kg Erdbeeren
  • 500 ml roter Fruchtsaft mit Früchtetee gemischt
  • 2 EL Zucker
  • 2 Päckchen Tortenguss


Löffelbiskuits in einem Gefrierbeutel zerkleinern, und mit der Butter verkneten. Die Brösel in eine Tortenform von 28 cm Durchmesser streuen, und fest andrücken. Quark mit Mascarpone und Zucker glatt rühren, die mit Sahnefest aufgeschlagene Sahne, und die Schokoladenspäne unterheben. Die Creme auf den vorbereiteten Boden streichen. Erdbeeren vierteln oder halbieren, und auf die Creme verteilen, dann ganz leicht andrücken.

Tortenguss mit Zucker und wenig Saft glatt rühren, und die restlichen Saft-Tee Mischung dazugeben. Unter ständigem Rühren aufkochen, von der Kochstelle nehmen und auf die Erdbeeren gießen. Die Torte mindestens 4 Stunden kalt stellen, dann lässt er sich auch schön anschneiden.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ezek szerint van már interneted, a hétvégi grillpartit is túlélted, és gyógyulgat a kezed is. Hurrá!!

Névtelen írta...

meg akarsz ölni ezekkel a csodákkal, már látom!:)

emitt pedig egy hógolyó vár arra, hogy eltaláljon:http://fakanal.freeblog.hu/archives/2007/05/09/Kordes_Agitol/

Unknown írta...

szóval ez egy bosszúhógolyó? :o/

Unknown írta...

Igen Albana, most már tuti megmaradok!

ildinko írta...

Jujj, ezen az epetortán felnevettem, ami nem tesz jót az államon a varratoknak... jajjnekem :)))) Fapofa :|... :)))
Különben köszönöm szépen a hógolyót, válaszoltam is. :)

Unknown írta...

Ne tessék csak nevetni, nagyon pironkodtam én ezen az elíráson!

Itt is jobbulást neked Ildikó! @`--

Dolce írta...

Liebe Ildiko,

danke für dieses leckere Rezept, das Du netterweise übersetzt hast! Du bist ja perfekt zweisprachig (oder noch mehr...?)!
Liebe Grüße, Claudia aus München

bébibogyó írta...

gratula a bloghoz! fincsi lett a torta. Mind egy szálig elfogyott. Kicsit, azaz icipicit összekavarodott a zselé és a krém. :)) Sok sok puszi a csodákért amiket csinálsz!!

maggomboc írta...

Köszi Maci, ez igazán mennyei lett, és még 35 fokban is elkészíthető :)
Igaz változtattam kicsit a recepten, nálunk ribizlivel készült. (ha kíváncsi vagy, kép a blogomon)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails