április 30, 2007

Pancake eperrel, és frissítő mentás krémmel

Régóta sütök pancake-et az alábbi recept alapján. Pofon egyszerű, és mindig tutira sikerül.


A recept:
  • 1,5 csésze liszt
  • 3 ek. cukor
  • 1,5 tk. sütőpor
  • fél tk. szódabikarbóna
  • fél tk. só

A felsorolt hozzávalókat egy tálban összekeverem.
Egy másik tálban pedig az alábbiakat :
  • 1,5 csésze tej
  • 3 ek. olvasztott vaj
  • 2 nagy tojás
  • csipetnyi reszelt citromhéj
  • 1 tk. vaníliaesszencia
A 2 edény tartalmát lazán összekeverem. Nyugodtan maradhat benne 1-2 csomó, annál levegősebb lesz a tészta. Nem szabad soha mixerrel keverni, és kézzel sem túl sokáig sem, mert nem lesz könnyű, sőt gumis lesz a pancake.
Egy felforrósított teflonba 1-1 kanál tésztát teszek. Amikor hólyagos lesz a tészta felső oldala, óvatosan átfordítom, és a másik oldalát is aranysárgára sütöm. Tálalásig egy sütőformába (tepsi, tál, akármi) gyűjtöm öket, és 100-150 fokos sütőben melegen tartom.
A krémhez 3 evőkanál krémsajtot annyi natúr joghurttal kevertem el, amennyitől lágy, krémes állaga lett. Kevéske cukorral és apróra vágott mentával ízesítettem.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails