- 5 egész tojás
- 5 kanál cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 kanál étkezési keményítő
- 5 kanál dara
- fél zacskó sütőpor
- 50 ml olaj
- 50 deka túró ( szitán áttörve)
- 2 ek. tejföl
- 5 deka szeletelt mandula
- 2 ek. porcukor
A tojásokat a cukorral és vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáöntöm az olajat, belerakom a túrót és tejfölt, majd apránként hozzávegyítem a sütőporral elkevert keményítős darát. Sütőpapírral kibélelt tortaformába öntöm a masszát, mandulával megszórom, leporcukrozom, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütöm.
A málnaöntethez felfőzök 2 csésze fagyasztott málnát 3 evőkanál cukorral. Ha már szétfőttek a szemek, finom szűrőn átpaszírozom. A levet 2 evőkanál tejszínnel elkeverem és visszaöntöm az edénybe. Kevés vízben feloldok egy teáskanál keményítőt és picit besűrítem vele a mártást.