március 05, 2007

Rabul ejtett malacka



* 1 darab kb. 1 kg-os malaclapocka
* 1 teáskanál összeaprított friss rozmaring
* 5 gerezd zúzott fokhagyma
* 3 gerezd szálasra vágott fokhagyma
* 1 evőkanál mustár
* 1 mokkáskanál méz
* só
* bors
* őrölt kömény

A lapockadarabot a bőrével lefelé a deszkára fektetem. A rozmaringot a mustárral, mézzel fokhagymával, sóval borssal és egy csipet köménnyel összekutyulom és alaposan bekenem vele. A többi fokhagymával megspékelem a húst. Szépen összetekerem egy formás kis hengerré, és madzaggal összekötözöm. Kívül sóval bedörzsölöm. Hűtőbe teszem legalább 2 órára.

A hűtőböl kivéve egy sütőzacskóba rakom, mellé egészben hagyott krumplit teszek, amit sóval és kevés olívaolajjal bedörzsöltem. 1-2 kicsi ág rozmaringot mellédobok, kevés vizet öntök rá, lezárom a zacskót és 2-3 kisebb lukat ejtek a tetején. 200°C-nál 1,5 órán keresztül puhítom, majd felszakítom a zacskót és időnként meglocsolgatva szép pirosra sütöm a malac bőrét. Nem sok szaftja lesz alul, de ez az "esszencia" épp elég arra, hogy a felszeletelt húst meglocsoljam vele. Csípős, káposztával töltött paprikával tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails