március 27, 2007

Gyümölcsös nyalánkságok



Édes kis semmiség...

  • leveles tészta
  • 10 deka marcipán
  • 1 tojás
  • 1 kanál mascarpone
  • 1 ek. liszt
  • pár csepp citromlé
  • szeletelt mandula
  • gyümölcsök
  • forró baracklekvár
A marcipánt a tojást a lisztet és a mascarponét simára mixelem és a kb. 10x10 cm-es négyzetekre vágott tésztalapokat megkenem vele. Szeletelt mandulával megszórom, majd 175 fokra előmelegített sütőbe tolom és aranysárgára sütöm. Az előkészített gyümölcsökkel megrakom a megsült lapokat, forró baracklekvárral áthúzom őket, és 1 kanál mascarponét rakok a tetejére.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Maci
Mit jelent a " forro baracklekvarral athuzom"?

Koszi'
Gyomber
Apropo mint mindig tetszik ez a marcipanos csoda is. Elobb utobb vegig eszem a blogodat.

maci írta...

Gyömbérke, mikróban megmelegített lekvárral kenem meg a gyümölcsöket. Nagyon jól szolgál erre a célra egy szilikonecset. Ettöl szép fénye lesz a gyümölcsöknek és gusztusosak maradnak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails