március 08, 2007

Krumplis pogácsa


  • 60 deka liszt
  • 4 szem héjában főtt krumpli melegen lereszelve
  • 1 cs. szárított élesztő
  • 1,5-2 pohár tejföl attól függően mennyit vesz fel a liszt
  • 1 evőkanál só
  • 15 deka vaj
  • 1 egész tojás
  • a kenéshez felvert tojás, és 5 deka sajt a szóráshoz

A hozzávalókból a keverőgéppel egy közepesen kemény tésztát kevertem, és éjszakára egy nagy tálba jól lefedve a hütöbe tettem. Délelőtt kinyújtottam, enyhén megszórtam liszttel, összehajtogattam, majd újra kinyújtottam, felvert tojással megkentem, bevagdostam, kiszaggattam és kevéske sajttal megszórva a tepsin még fél órát pihentettem. Aranysárgára sütöttem.

Nincsenek megjegyzések:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails