április 21, 2010

Mogyoróvajas-fehércsokis brownie





Mogyoróvajas-fehércsokis brownie

* 13 deka vaj
* 18 deka mogyoróvaj
* 20 deka nádcukor
* 2 tasak vaníliás cukor
* 10 deka fehércsoki
* 3 egész tojás
* 20 deka rétesliszt*
* 1 nagy csipet só
* 5 deka keserűcsokicsepp
* fél tonkabab**


A vajat és a mogyoróvajat egy közepes méretű, vastag aljú edényben elkezdem melegíteni. Amikor már szépen összeolvadtak egymással, hozzákeverem a vaníliáscukrot, a nádcukrot a sót, és félrehúzom az edényt. 1-2 percig hűlni hagyom, hogy még véletlenül se legyen túl meleg a fehércsokinak, amit most hozzákeverek. Belereszelek egy fél tonkababot, majd ezután egyenként a tojásokat is elvegyítem a masszában. Végül a rétesliszttel keverem csomómentesre az egészet, és az utolsó keveréseknél beleszórom a keserűcsoki darabkákat is., hogy ne legyen idejük elolvadni. Sütőpapírt vágok a kivehető aljú 24x24-es brownie sütőformámba, és belesimítom a tésztát. 180°C fokra előmelegített sütőbe tolom, és hőlégkevrésnél 25 percig sütöm. Amikor már langyosra hűlt bevonom 10 deka olvasztott, néhány csepp olajjal simára kevert keserűcsokival. 25 darab jön ki ebből az adagból.

* Különösebb oka nincs, hogy réteslisztet használtam, szerintem finomliszttel is hasonló lesz.

** A tonkabab aromája szerintem eléggé elveszik ebben az összeállításban, tehát akár el is hagyható, csak kíváncsiságból reszeltem bele egy felet.

11 megjegyzés:

Melinda írta...

Kedves Maci!
Mindenek előtt szeretnék gratulálni a blogodhoz, régóta figyelgetem remek receptjeidet és gyönyörű fotóidat!
Ennek a receptnek külön örülök, mert a keresztfiam szülinapjára kesetem valamilyen sütit, amit a tortája mellé elkészíthetnék és ő oda van fehércsokiért és a mogyoróvajat is kedveli. A segítségeddel megtaláltam, köszi!

Piszke írta...

Ezek az amerikaiak tudnak élni... sajnos a brownie-k annyira finomak és abbahagyhatatlanul jók...nálunk most egy mascarponés lesz műsoron.

Limara írta...

Egyszer élünk! :))

Romana írta...

Épp ma döntöttem el, hogy hétvégén valahogy felhasználom a frigóban lapuló mogyoróvajat, meg fehércsoki is van otthon sok, gondoltam sütök egy mogyorós fehércsokis blondie-t. Erre tessék, feljövök és mit látnak szemeim :D :D :D

Unknown írta...

Katarína:o) Hiszed, vagy nem, én is a maradék mogyorókrém eltüntetése céljából sütöttem ezt, és maradék fehércsokit ovasztottam bele, bár utóbbit lehet, hogy legközelebb kihagynám.

Romana írta...

Miért nem tennéd bele a fehércsokit? Túl édes lett, vagy rontott az állagán?

Unknown írta...

Anna, nagyon szépek lettek a fánkjaid, örülök a sikerednek! :o)

Katarína, igen, elképesztöen édesre sikerült, és szerintem jó (jobb) lett volna fehércsoki nélkül is. Az állaga a browniera jellemzöen tömör lett, kívül picit ropogósabb, belül ragacsos-krémes, de lehetett volna egy fokkal könnyedébb. Mindenesetre nem mostanában fogom megsütni újra :o)

Sütis írta...

Kedves Maci!
mostanában találtam meg a blogodat és nagyon tetszenek a kajcsik.
A milliomos szelethez kérnék egy kis segítséget(a kezdőnél is kezdőbb háziasszony vagyok).azt a nestlé sűrített tejet hol lehet kapni?esetleg mik még az alternatívák?a tubusos,kávébarakós sűrített tej is jó?és egyáltalán a boltnak melyik részén kell ezt keresni?előre is nagyon köszönöm!

Unknown írta...

Brigitta: a tubusos kávébarakós is jó :o)

Romana írta...

Na sütöttem valami hasonlót. :) Csak egy valami nem világos: a dm-ben vettem még pár hete 100%-os bio mogyorópürét (alnatura), semmi más, csak mogyoró van benne. Ez mogyoróvaj lenne? Vagy el vagyok kicsit tévedve? Mert én evvel sütöttem, egy kicsit máshogy, de nagy vonalakban tartottam magam a recepthez.

Romana írta...

A link lemaradt, ha esetleg megnéznéd. :)

http://pepperp.blogspot.com/2010/04/mogyorovajas-fehercsokis-suti.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails