- Kávéfőzésre.
- Tejhabosításra.
- Forró víz készítésre.
- Rántottasütésre.
Nem, az utolsó nem kakukktojás, igaz inkább rántottagőzölés lenne rá a helyes meghatározás. Aki nem hiszi, nézze meg az alábbi filmet, és megtudja, hogyan lehet serpenyő és vaj nélkül fél perc alatt finom rántottát készíteni. Nem vicc.
Persze a kotyogóba nehogy beleüsd a tojást, bár abban is megsül...
10 megjegyzés:
Biztos agglegény volt, aki kitalálta...
Óh, szegény kávéfőző...
Mandy, nem lesz annak a kávéfőzőnek semmi baja...Elmosogatni a csőrt a tejhab után is kell:-) este kipróbálom!.-)))
Egyébként szerintem szuper ötlet, még ha pihentagyúnak is tűnik, de a lényeg, hogy az így készült rántotta meglepöen finom és könnyű. Egy tojást mindenképp rá lehet áldozni a tesztre! A gőzölő csőre pedig nem igényel nagyobb tisztogatást, mint egy tejhabosítás után.
Más: Esetleg tudja valaki, hogy miért nem kapok minden kommentről mailt az utóbbi napokban, illetve miért nem látszik mindegyik? (pl. 4 hozzászólás helyett, de csak kettőt mutat és hasonló furcsaságok...)
Gabojsza: végül is igaz :)
Maci: nekem se látszik rendesen pár napja, hogy hol mennyi komment van. Emailt szoktam róluk kapni.
Hát ez szuper! Stahl Judit "térített" valamelyik könyvében, hogy az igazi rántottát gőz fölött kell készíteni - ezt meg meg plusz a gőz habosítja... Mindenképpen kipróbálom. Legalább használom a habosítót.
számomra csak az a kérdés, hogy ki eszik egy tojásból rántottát :) meg azért a zsiradék biztos ad hozzá az ízhez.
t3v, hogy ki? pl.én ;o)
Az biztos,hogy egy kevés vaj nem árt az ízének, de nem hiányoltam belöle, tényleg finom így a la natur. De már miért is ne, biztos hozzá lehet adni egy kanálka vajat vagy olajat, és avval együtt felgözölni.
Szió :)
Köszönöm ezt a szuper ötletet!
Megjegyzés küldése