- 4 szelet csontos karaj
- 30-35 deka nyers, sütnivaló paprikás kolbász
- 4 darab főtt tojás
- 1 fej fokhagyma
- 2 kanálka olaj
- só,bors
- egy pohárka burgundi
- 2-3 deka jéghideg vaj kockákra vágva
A karajszeletekbe éles késsel egy zsebet vágok. Ügyelek rá, hogy ne vágjak lukat a húsra, és megpróbálom a csontig elvezetni a kést. A kolbásztölteléket kinyomom a bélből és elosztom 4 felé. Úgy töltöm a tojást a húsba, hogy lehetőleg körbefogja a kolbásztöltelék. Kézzel kicsit formára nyomkodom a karajt, és pár csepp olajjal, sóval meg feketeborssal bedörzsölöm kívül. (fogpiszkálóval össze is lehet tűzni akár, de ezt a tölteléket nem fenyegeti a kifolyás veszélye) Egy fedeles tűzálló tálba fektetem a húsokat, kevés vizet öntök alájuk, és közéjük nyomkodom héjastól a fokhagymagerezdeket. Lefedve kb. 40-50 perc alatt puhára párolom, majd leveszem a fedőt, kiszedegetem a fokhagymát, és visszatolom a húst a sütőbe. Időnkénti locsolgatás mellett szép pirosra sütöm. Közben a szokásos módon vajas-tejes szerecsendiós krumplipürét csinálok, annyi különbséggel, hogy hozzáadom a héjából kinyomkodott puhára sült, szétnyomott fokhagymagerezdeket.
A húst kiszedem, és melegen tartom. A szaftot átszűröm egy mártásos edénykébe, leszedem róla az összes zsírt (ami kolbásztöltelékből kisül) majd hozzáöntöm a bort, és a felére befőzöm. A mélyhűtőből kiveszem az előzőleg felkockázott vajat, és apránként a mártásba keverem, ezáltal szép selymes és kellően sűrű lesz.

A húst kiszedem, és melegen tartom. A szaftot átszűröm egy mártásos edénykébe, leszedem róla az összes zsírt (ami kolbásztöltelékből kisül) majd hozzáöntöm a bort, és a felére befőzöm. A mélyhűtőből kiveszem az előzőleg felkockázott vajat, és apránként a mártásba keverem, ezáltal szép selymes és kellően sűrű lesz.

11 megjegyzés:
Nagyon látványos:)
Nagyon szép lett!! Gondolom, finom is :)
Nyestkutya
Nem szép, ez gyönyörű. Akár két szelet kenyér között is elfogadnám ebédidőben...
Csak ismételhetem az előttem szólókat: csodás!
Rájöttem, amire tegnap csak majdnem :) ez olyan, mint egy pávaszem, csak más színben! Eszméletlen!!
NYestkutya
Kedves Maci
Kérlek, nézz be a honlapomra: http://lakoma.gportal.hu
Ajándék vár, remélem, elfogadod!
Igen-igen Nyesti, finom! Ezt garantálom! És tényleg igazad van, nekem is "a szem" jutott eszembe róla, még ha nem is pávaszem. Ebbl is látszik micsoda jó fantáziád van!:o)
Fakanál, és "Saját levében": egyszerü, de nagyszerü ez a mezei töltött husi, annyi szent, és nem csak külsöre az!
Gyöngyikém! Méghogy elfogadom-e?! Nagyon megtisztelsz evvel a díjjal, köszönöm szépen! :o)))
Ez annyira guszta! Kár, h itthon nincs csontos karaj - saját anyag és mindig kicsontozzák. Bár lehet, h legközelebb megdumálom őket, h hagyják meg, mert ezt muszáj elkészíteni!!! :)
Itality, nem kötelezö ám csontosból csinálni! A kicsontozottba is vághatsz ügyesen egy zsebet.
oks, akkor majd ügyeskedem :)
ein tolles Rezept -ich habe alles verstanden!
Liebe Grüße aus Wien
Megjegyzés küldése