Adva volt egy adag omlós tésztám, amiből az eredeti tervek szerint tarte tatin készült volna, ha nem vált volna péppé az alma karamellizálás közben, és hogy ne vesszen kárba ez a tészta, valamit improvizálni kellett belőle. Bárcsak ilyen jól végződne minden kudarcom!A tésztához:
- 15 deka finomliszt
 - 9 deka vaj
 - 2 ek.cukor
 - 2-3 ek. jeges víz
 
A töltelékhez:
- 20 deka krémsajt (Philadelphia)
 - 5 deka durvára darabolt dió
 - 6-8 szem datolya kimagozva és nagyon apróra vagdalva
 - 3 ek. zsályaméz (Krk-ről hoztam még a nyáron)
 - 1 tojássárgája
 - 8 szem füge
 - 1 gránátalma
 
A hűtőből kivett tésztát 2 réteg fólia között 2-3 mm vastagra nyújtom és kibélelek vele 8 mini tortácska formát. A krém hozzávalóit összekeverem és elosztom a tésztán. A fügéket 8 cikkre vágom, de nem vágom át teljesen az aljukig, így nem esnek szét a cikkek. Óvatosan szétnyitom és ráültetem a fügét a krém tetejére és 170°C fokos sütőben kb. 12 perc alatt készre sütöm. A gránátalma magokat a langyosra hűlt sütemény közepére halmozom. 8 mini tortácska lesz ebből az adagból.




4 megjegyzés:
hol lehet fügét kapniiii..??
most? hetek óta nyomozom, de sehol sincs, és már ma tél volt..:((
Sajnálom, de konkrét tippet nem tudok adni. Fiygeld azöldségesek kínálatát.
Nagyon jól néz ki!:P
Köszi Manna :o)
Megjegyzés küldése