május 15, 2008

Gyümölcsleves


Az orvosi várók meditatív csendjében való üldögélés kínját sokszor a kirakott friss magazinok és újságok olvasgatása enyhíti. Néha annyira belemerülök egy-egy lapba, hogy azt se bánom, ha előttem hívják be az utánam érkezőket, viszont az nagyon bosszantó, amikor egy érdekes cikk olvasása közben rám kerül a sor. Van, hogy ilyenkor az orvostól egyenesen az újságoshoz rohanok, és már csakazértis végigolvasom amit elkezdtem. A legutóbb egy női magazin receptes részében jónéhány klassz desszertleírást találtam, és nagyon megfogtak a hozzájuk tartozó ragyogó ételfotók is. Nem volt mese, meg kellett vennem a lapot. Ez a gyümölcsleves volt az egyik legszimpatikusabb benne, és ezt csináltam meg legelsőként, néhány változtatással. Szó se róla, én továbbra is nagyon szeretem a tejföllel habart gyümölcsleveseket, de ez sokkal könnyebb és legalább olyan üdítő, mint a hagyományos.

A hozzávalók 4 személyre:
  • 7 dl vérnarancslé
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 1-2 evőkanál cukor
  • fél zöldcitrom leve
  • 1 érett papaya
  • 2-3 narancs
  • néhány szem eper
A narancsléből 5-6 evőkanálnyit kiveszek egy pohárba, a többit pedig megforrósítom. A keményítőt simára keverem a hideg narancslével. Amikor felforrt a narancslé, beleöntöm a keményítős keveréket és a cukrot, (ha édes a narancslé, fölösleges cukrozni) majd 1 percnyi főzés után azonnal félrehúzom. Elkeverem benne a zöldcitrom levét, és miután kihűlt, a hűtőbe teszem még néhány órára. Tálalás előtt kifilézem a narancsot, megfelezem az epreket, és kis gömböket szúrok ki a félbevágott, kimagozott papayából. A tányérba szedett hideg levesbe rakom a gyümölcsöket, és fehér csokimousseból galuskákat kanalazok.





4 megjegyzés:

Unknown írta...

ezek a dokik tuti ingyen kapják a lapokat reklám céljából a kiadóktól ;) egyébként én is így vagyok ezzel a fogorvosomnál - olyan tök jó spanyol és olasz szakácskönyv van kitéve a váróba, hogy nem gond, ha 5 perccel tovább kell várni ;) sajnos/szerencsére elég pontosan kerülök mindig sorra ... ;)

Névtelen írta...

Hü de gusztusos.Nagyon szeretem a gyümölcslevest,finomat sokszor ettem, de szepet?? Ha ilyen mutatos csak fini lehet!!

Névtelen írta...

Bezzeg az én nődokimnál csak 2000 előtti Kismamák meg Kiskegyedek vannak. De én mindig viszek könyvet, ha-ha.
Viszont ez a keményítős sűrítés nagyon-nagyon jó öltet! Ki fogom próbálni hamarosan!

Éva írta...

Csodaszép!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails