május 27, 2008

Főz a gyerek!

Nem feltétlenül tartom érdemesnek egyszerű és már-már unalmas salátákkal traktálni a blog látogatóit, elvégre még egy 10 éves gyerkőc is képes ezek "összedobálására", persze ez nem negatívum. Most épp ennek örömére teszem fel ide a lányaim főztjét, hátha más kiskamasz is kedvet kap a konyhai sertepertélésre. Spárgát sütöttek, öntetet kevertek ügyesen, én pedig fényképezhettem és megkóstolhattam az eredményt ;o)

  • rukola (most jó csípőset sikerült venni)
  • grillezett zöldspárga (+só, bors, cukor, olaj, balzsamecet)
  • mozarella
  • pekándió
  • málnaecet
  • dióolaj
  • fenyőméz
  • néhány tekerés chilipehely
  • só, bors
  • friss eper (I. változat)
  • lilahagyma és főtt tojás (II.változat)
A spárgát megmossuk és egy tepsire tesszük. Sóval, borssal megszórjuk, pici balzsamecetet csepegtetünk rá, 1 mokkáskanál cukorral megszórjuk és olajjal összeforgatjuk. Forró grill alatt kb. 10 perc alatt megsütjük. (Amikor elkészül, még így magában is simán el lehet lopkodni a tepsiről, de a lányok kedvéért inkább meghagyok néhány szálat, amit aztán 3-4 cm-es darabokra vágnak.) A többi megy mint a karikacsapás. A megmosott kicentrufugázott rukolára jöhet a spárga, a pekándió, és a mozarella meg az eper illetve a lilahagyma és a cikkekre vágott főtt tojás. Dióolaj + málnaecet + fenyőméz + chilipehely + só + bors összekevertetik, és a salátára öntetik. Kész.


2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ez jó hír! Már csak 8 évem van vissza:-)))

Unknown írta...

Kitartás Ízbolygó! ;o) .

..bár meg kell hagyni, hogy a 10 éves csak a kiskukta volt, akit a 14 éves irányított :o)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails