február 16, 2008

Réteges saláta

Sok házibuliban már hagyomány, hogy jól bevált vendégváróként készül egy mindenki által jól ismert -még ha néhol más hozzávalókból, vagy más sorrendben összeállított- réteges saláta. Idős és fiatal egyaránt kedveli, önmagában, vagy akár köretként is megállja a helyét. Na nem egy kifinomult gourmet fogás azt meg kell hagyni, és ehhez bizony nem is kevergetek gasztrobloggerhez méltó módon házi majonézt, hanem megveszem hozzá a nagyon finom Miracel Whip névre hallgató üvegest. A rétegek viszont mindig kicsit zavarba hoznak, de azt mindig tudom, hogy mi kerül tutira az aljára, és mi a tetejére, a közepét meg valahogy összehozom. Praktikus is, mert egy nappal a vendégek ostroma előtt kell mindenképp elkészíteni, hogy jól összeérjenek az alkatrészek.

Óriási, kb. 12-15 személyes adag:
  • 1 kis üveg zellersaláta (200 g)
  • 1 kicsi doboz kukorica
  • 2 savanykás alma apró vékony szeletekre vágva
  • 6 keményre főtt tojás felaprózva
  • 25 deka főtt sonka vékony csíkokra vágva
  • 1 nagy doboz ananász kockákra vágva
  • 2-3 szál finom szeletekre vágott póré
  • 1 pohár tejföl
  • 0,5 liter majonéz
  • 25 deka reszelt gouda
A hozzávalókat a fenti sorrendben egy tálba (lehetőleg üvegtálba, így egy kicsit látványosabb) rétegezem. A tejfölt a majonézzel és pár kanál ananászlével simára keverem és elosztom a póré tetején. Erre szórom a reszelt sajtot, és lefedve a hűtőbe teszem másnapig.


4 megjegyzés:

vimizo írta...

Nagyon guszta!

Maci írta...

Köszi Vimizo! Nagyon finom is volt!

Mamma írta...

Ez nagyon gusztának tűnik, és azt hiszem nem mondok vele újat:-)), hogy ezt a salátát szofisztikáltabb módon is elő lehetne adni. Persze akkor már nem lenne az, ami:-)))

Maci írta...

Igazat kell neked adnom Mamma.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails