
A favoritom viszont a kalábriai "kenőszalámi", vagyis a salame n'Duja, amely a salsicciával ellentétben nem enyhe ízű, hanem majdhogynem embertelen módon sok peperónival van méregerősre fűszerezve. Persze ez nem panasz, hisz épp ez benne a jó és épp emiatt okoz függőséget. Bélbe töltve füstölve is kapható, meg füstöletlenül, "ömlesztve" is. Ilyenkor egy lapátkával mérik ki és dobozolják. Igencsak hasonlít a spanyolok (pontosabban a mallorcaiak) sobrasada nevű fűszeres, paprikás kenőszalámijához. Simán, friss kenyérre kenve is élményszámba megy, de mártások ízesítésére is ideális. Nos, a lehető legegyszerűbb és legvadabb mártáshoz személyenként egy tisztes kanál n'Duja kerül a serpenyőbe, majd addig kevergetem, amíg szinte el nem olvad. (Olvadni fog, mert aránylag magas a zsírtartalma) Finom, édes, apróra darabolt paradicsomkonzervet öntök hozzá, sózom, és összefőzöm. A frissen kifőtt tésztát beleszedem, megforgatom, és ezzel kész is. Ördögien jó!

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése