Enyhén gyümölcsös, és friss aromája lesz a zellerkrémlevesnek az egy szem almától, ami belefő. A tetején ropogós croûtonok helyett apró karamellizált zellerkockák úsznak. Krémes, őszies, leves, és nem elhanyagolandó szempont az sem, hogy egyszerű!
- 1 nagy zellergumó (én mindig kézilabda méretűeket kapok)
- 2 krumpli
- 1 ek. olaj
- 2 dl tejszín
- 1 pohárka fehérbor (elhagyható)
- 1 savanykás alma
- 1 kicsi hagyma
- zöldség-, vagy húsleves
- só, bors
Az apróra vágott hagymát megfuttatom az olajon, majd hozzáadom a felkockázott zellert, krumplit és almát, és hozzáöntöm a bort. Annyi zöldséglevessel öntöm fel, amennyi kb, 2 ujjnyira ellepi, sózom, borsozom, majd lefedve puhára főzöm. Amikor ez megvan, botmixerrel teljesen simára mixelem, beleöntöm a tejszínt, és egy pillanatra felforralom vele. Sóval és borssal ízesítem.
A zellercroûtonokhoz apró kockákra vágok néhány vékony szelet zellert, picit sózom, és vajon megsütöm. Amikor már kezd egy kis színe lenni, minimális porcukorral lehintem, és megkaramellizálom. Frissen forrón a leves tetejére kanalazom.
A zellercroûtonokhoz apró kockákra vágok néhány vékony szelet zellert, picit sózom, és vajon megsütöm. Amikor már kezd egy kis színe lenni, minimális porcukorral lehintem, és megkaramellizálom. Frissen forrón a leves tetejére kanalazom.
2 megjegyzés:
Maci! Ez nagyon jól hangzik! Mindenképpen kipróbálom majd, nagyon szeretjük a krémleveseket, a zellerkrémet is, és "ilyen formában" is meg kell ismernünk :))
Egy héten háromszor főzök zellerkrémlevest, és nem tudom megunni.
Megjegyzés küldése