- 2 csirkemell filé
- 8 deka sózatlan pörkölt mogyoró
- 1 kanál olaj
- 3-4 szárított csili
- 1 tk. szecsuáni bors
- 1 csokor zöldhagyma
- 1 diónyi friss gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
A páchoz:
- 2 tk. világos szójaszósz
- 1 tk. rizsbor
- 2 tk. étkezési keményítő
- 1 nagy csipet só
- 1 ek. víz
A mártáshoz:
- 3 tk. nádcukor
- 1 tk. sötét szójaszósz
- 1 tk. étkezési keményítő
- 1 tk. szezámolaj
- 3 tk. borecet
- 2 ek. víz
Elökészületek:
- a húst dobókocka méretűre vágom
- a fokhagymát vékonyra szeletelem
- a gyömbért nagyon apró kockákra vágom (1x1 mm)
- a zöldhagymát ujjnyi darabokra vágom
A pác hozzávalóit összekeverem, és beleforgatom a húst. Lefedve fél órára a hűtőbe teszem. Közben a serpenyőben 1 ek. forró olajon megpirítom a kimagozott szárított csiliket és a szecsuáni borsot. Amikor már illatos, kihalászom őket az olajból. (főként, ha gyerekek is esznek az ételből)
A forró olajba rakom a pácolt húskockákat, és addig pirítom őket folyamatos kevergetés mellett, amíg kezdenek színt kapni. Ekkor rádobom a felaprózott gyömbért, fokhagymát és zöldhagymát.
Addig pirítom tovább, amíg átsülnek a húskockák.
A mártáshoz valókat összekeverem egy kis tálkában, és a mogyoróval együtt a húshoz öntöm. Amint besűrűsödik a mártás, és fényes "lakkréteget" képez a húson, kész az étel. Basmati, vagy jázmin rizzsel tálalom.
A receptet innen vettem át. Egy hasonló, mogyoró nélküli változat pedig itt olvasható.
A forró olajba rakom a pácolt húskockákat, és addig pirítom őket folyamatos kevergetés mellett, amíg kezdenek színt kapni. Ekkor rádobom a felaprózott gyömbért, fokhagymát és zöldhagymát.
Addig pirítom tovább, amíg átsülnek a húskockák.
A mártáshoz valókat összekeverem egy kis tálkában, és a mogyoróval együtt a húshoz öntöm. Amint besűrűsödik a mártás, és fényes "lakkréteget" képez a húson, kész az étel. Basmati, vagy jázmin rizzsel tálalom.
A receptet innen vettem át. Egy hasonló, mogyoró nélküli változat pedig itt olvasható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése