szeptember 18, 2007

Francia hagymaleves

Az első torokfájásos megfázás jelzi, hogy igencsak kezd ősz lenni. De hát mivel is enyhítsem a torokfájást? Nem lehet mindig teázni, vagy mézes tejezni. A hagymaleves mindig jó kis házi gyógyírnak bizonyult, legalábbis én megbeszélem magammal, hogy ettől jobban leszek. És valóban!

4 személyre
  • 4-5 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 ek. olaj
  • 1,5 ek. liszt
  • 1 liter húsleves
  • 1 dl száraz fehérbor
  • só, bors
  • személyenként 2 szelet bagett
  • olívaolaj
  • fokhagyma
  • 2 ek. reszelt sajt (személyenként)

A hagymát vékonyra karikázom, és az olajon addig sütögetem, amíg megpuhul, és kezd egy kis színt kapni. Ekkor leszórom a liszttel, és tovább pirítom még egy percig. Felöntöm a forró húslevessel, és alacsony lángon, lefedve kb. fél óra alatt készre főzöm. A végefelé adom csak hozzá a bort. Sóval és borssal ízesítem. A kenyérszeleteket olívaolajjal megcsepegtetem, és teflonban aranysárgára pirítom, végül fokhagymával bedörzsölöm. A levest tűzálló levesestálkákba merem ki, majd mindegyik tetejére 1-1 szelet pirítóst rakok, erre pedig reszelt sajt jön. Forró sütőbe tolom a grill alá, és addig pirítom, amíg a sajt ráolvad a kenyérszeletekre.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Épp két hete készitettem én is, mert én akkor voltam torokfájós-köhögős. Elmúlt tőle! :))) Üdv: Bora

Maci írta...

Nekem bár nem múlt el, de legalább jólesett! ;o)

Névtelen írta...

a húsleveses hagymaleves mitől vega? :(((((

Névtelen írta...

Vega?....Nem vega?....Isteni finom lett, köszönöm az ötletet! Zsu :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails