- 1 kg cukorborsó
- 1 csokor zöldhagyma
- 2 ek. liszt
- olaj
- só, bors, cukor
- 1 csokor petrezselyem
A borsót kifejtem, a héját megmosom, és enyhén sós vízben puhára főzöm.
A zöldhagyma fehér részét vékonyra felkarikázom, olajon 1-2 percig dinsztelem, majd belerakom a borsót. Állandóan kevergetve , alacsony lángon puhára párolom, közben ha kell 1-2 evőkanál főzőlevet adok hozzá. Mikor megpuhult, liszttel leszórom, elkeverem, és annyi lével öntöm fel, amennyi ellepi. Ha túl sűrű lenne, még kevéske főzőlével higítom, végül néhány percig forralom. Sóval, cukorral és pici borssal ízesítem. Vágott petrezselyemmel megszórom.
A zöldhagyma fehér részét vékonyra felkarikázom, olajon 1-2 percig dinsztelem, majd belerakom a borsót. Állandóan kevergetve , alacsony lángon puhára párolom, közben ha kell 1-2 evőkanál főzőlevet adok hozzá. Mikor megpuhult, liszttel leszórom, elkeverem, és annyi lével öntöm fel, amennyi ellepi. Ha túl sűrű lenne, még kevéske főzőlével higítom, végül néhány percig forralom. Sóval, cukorral és pici borssal ízesítem. Vágott petrezselyemmel megszórom.
1 megjegyzés:
Kedves Maci!
Lelkesen olvastam soraidat a gyermekkor ízeiről, én is hasonlóakat szoktam álmodni éhesebb pillanataimban. Tavaly tavasszal el is robogtam a falusi zöldségeshez, hátha megosztja velem a titkot,milyen is az igazi cukorborsó és főleg hogy hol lehet ilyet kapni!
Nem tudta!
Te tudod?
Köszönettel: Zsofazsofa
Megjegyzés küldése