A lányom csak "karamellás hurkának" hívja, de becsületes neve éclair. A krémen és a mázon még van mit fejleszteni, a tésztával viszont meg voltam elégedve, annak ellenére, hogy kicsit girbe-gurbára sikerültek a fánkok. Kicsit sötétebbre sütöttem őket, így valamivel masszívabbak lesznek és nem puhulnak olyan könnyen vissza. A töltelékhez főzött cukrászkrémet sajnos kicsit elhigította a tejszínhab, és a karamelles cukormáz is folyékonyabb volt a kelleténél. Másodszorra és sokadszorra biztos jobb is és szebb is lesz!
A remény hal meg utoljára....
A remény hal meg utoljára....
Mmmmm....
17 percig sütöttem 200 foknál, majd további 10 percig 175 fokon,
végül a kikapcsolt sütőben hagytam kihűlni.
Csillagcsővel nyomtam a tésztát a sütőpapírra.
Ennek különösebb jelentősége nincs, azon kívül, hogy viccesen néz ki.
A tészta hozzávalói:
- 250 ml tej
- 6 deka vaj
- 1 csipet só
- 12,5 deka liszt
- 4 egész tojás
- a kenéshez 1 tojássárgája és egy kanálka tej
2 megjegyzés:
Nagyon finom lehet!
Ők itt a lenti cikkbelivel rokonok?
http://www.elle.hu/article.php?id=968
Megjegyzés küldése